povrće u stanu

Kako funkcionira uzgoj povrća u posudama?

Image
Foto: Pixabay

Oni koji nemaju luksuz sadnje u vrtu, svejedno mogu imati domaće povrće. U nastavku saznajte sve o uzgoju povrća u posudama

7.6.2019. u 0:44/ Život i stil

U posljednje je vrijeme veoma popularan uzgoj povrća u posudama i teglama. Oni koji nemaju luksuz posjedovanja vrta, odlučuje se na ove varijante. 

Prednost ovog načina uzgoja je "stvaranje" vrta na nemogućim mjestima, na terasama ili u stanovima i kućama. U posudama možete uzgajati skoro sve vrste jestivih biljaka: jednogodišnje ili višegodišnje, patuljaste ili penjačice. Zemlja za tegle može se napraviti tako da u njoj uspijevaju vrste koje inače ne bi rasle u svakom vrtnom zemljištu.

Za uzgoj povrća u posudama, bez obzira na to za koju vrstu posuda se opredijelite, one moraju na dnu imati rupu za cijeđenje vode. Da biste poboljšali drenažu, stavite na dno saksije grublji materijal, prije nego što sipate mješavinu zemlje. Za dodatnu težinu, koristite krupan (3 cm) šljunak.

Želite li da vaše biljke uspijevaju, trebate koristiti ekološku, višenamjensku zemlju. Imajte u vidu da biljke rastu u ograničenom prostoru i da im treba najbolja njega. Sada znate da uzgoj povrća u posudama uopće nije kompliciran te da i vi možete svoje povrće imati kod kuće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Računi i plaćanja

Znate li koja je razlika između R1 i običnog računa?

Više s weba