Povrtnjak i radovi u vrtu

Kako isplanirati vrt u srpnju

Image

sadnja povrća u srpnju

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Sadnja povrća u srpnju se ne preporučuje za vrijeme suše i vrućina, ali ako u srpnju ima kiše, bit će topogodno za sadnju povrća, stoga treba znati kako isplanirati vrt

16.12.2019. u 8:36/ Život i stil

Nakon proljetnog planiranja, uređenja i sjetve u vrtu, dolazi na red sadnja povrća u srpnju. Tu je i pitanje kako isplanirati vrt.

Srpanj je mjesec u kojem još obavljamo puno poslova pa se tako i sadnja povrća u srpnju treba pomno planirati.
Vremena se mijenjaju pa su tako zadnjih nekoliko godina sve nestabilnija i nepredvidljivija, stoga je teško točno isplanirati sve radove. Ne možemo biti sigurni hoće li biti tijekom srpnja vrućina ili će biti previše kiše. Sve te promjene su postale uobičajene što svakako remeti sadnju povrća u srpnju i nalaže da se na vrijeme sazna  kako isplanirati vrt

Radove u vrtu najbolje je prilagoditi trenutnim vremenskim prilikama u vrtu te kratkotrajnim i dugoročnim prognozama. Tako sadnja povrća u srpnju može početi prethodnim suzbijanjem  korova u vrijeme suše.

Kako isplanirati vrt 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korov tada ostavimo na vrtu da se čim prije posuši, a pred kišu ili za vrijeme iste najbolje je vrijeme za presađivanja koja niste stigli napraviti tijekom lipnja To je presađivanje kupušnjača, raznog cvijeća i sl. 
Da bi imali vrt koji tijekom ljeta dobro podnosi sušu i vrućinu, potrebno je što manje zalijevanja, a  svakako je preporučljivo vrt dobro malčirati početkom srpnja.

Image

sadnja povrća u srpnju

Foto: Pixabay
Image

sadnja povrća u srpnju

Pixabay

Tijekom srpnja iz zemlje se počinju vaditi luk, češnjak i krumpir. Kako isplanirati vrt u srpnju  podrazumijeva planiranje sijanja rotkvice, grmolike tikvice, gorušica, rane vrste mrkve, mladi luk, radič, repa i cikorijska salata. Poneki stručnjaci preporučuju čak i sijanje mrkve, a tako biste svježu mogli imati cijelu jesen, pa čak i zimu.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO!

Prvi put za naše kamere progovorio HGSS-ovac napadnut na Platku: 'Sve mi je stresno'

Nadamo se da će vam ove informacije olakšati kako isplanirati vrt

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gramatika

Padeži u hrvatskom jeziku: savladajte bitan alat pisanja i izražavanja

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Više s weba