Vrt i okućnica

Kako izgleda uzgoj hortenzija u tegli?

Image

uzgoj hortenzija u tegli,

Foto: www.pixabay.com

Plave hortenzije mogu biti prekrasan ukras u vašem vrtu ili na balkonu. Uspijevat će najbolje na sunčanom mjestu ili polusjeni, a što treba za uzgoj hortenzija u tegli

10.2.2020. u 13:54/ Život i stil

Idealno tlo za uzgoj hortenzija u tegli bilo bi rahlo i plodno tlo, nešto jače kiselosti. Posebno ako želite uzgojiti plavu hortenziju u tegli.
Upravo je kiselost ta koja hortenzijama daje specifičnu plavu boju, dok na nekom drugom tlu mogu biti bijele, žute, ružičaste i ljubičaste.

Kada kupujete i tražite biljku hortenzija za uzgoj u tegli, uvijek tražite vrstu “hydrangea macrophylla”. Možete uživati u ovom cvijeću zbog njegovih velikih bujnih cvjetova iz godine u godinu, za razliku od cvjećarskih hortenzija koje cvjetaju svega nekoliko tjedana i zatim završavaju svoju sezonu, i nikada neće moći prezimiti.
Tu je i “Endless Summer”,  odlična je vrsta za uzgoj hortenzija u tegli, dostupna u različitim opcijama. Originalna endless summer hortenzija nudi plave ili roze cvjetove.

Za razliku od ostalog ljetnog cvijeća, sadnju i uzgoj hortenzija u tegli valja započeti ranije, čim vremenske prilike dopuste.
Sade se od ranog proljeća pa sve do početka ljeta, odnosno od ožujka do kraja lipnja, a sadnja nakon lipnja, biljkama neće dati dovoljno vremena da se dobro ukorijene i samim time pripreme za zimu.  

Postavite svoje cvijeće na terasu, trijem ili negdje u dvorištu, gdje će dobivati dovoljno svjetlosti, ali ih ne izlažite potpuno suncu niti punoj sjeni, jer su jutarnje sunce i popodnevna hladovina idealni za ovu biljku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom kada naučite tajne za uspješan uzgoj hortenzija u tegli, one će vrlo brzo postati neizostavan ukras vaših balkona.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pravila u pisanju

Znate li što označuju zbirne imenice?

Više s weba