Korisno znanje

Kako napisati pismo - doznajte osnovna pravila za dopisivanje poštom

Image
Foto: Pixabay

Danas gotovo uopće nismo u dodiru s dopisivanjem preko pošte, ali tu i tamo iz nekog razloga moramo poslati pismo. Naučite kako napisati pismo na pravi način

12.11.2018. u 11:06/ Život i stil

Kako napisati pismo nije znanstvena fantastika, ali toliko smo malo u dodiru s pisanjem danas da jednostavno mnogi ne znaju pravila pisanja. Donosimo vam najvažnije što trebati znati o pravilu pisanja  i tehničkim stvarima. 

Kako napisati pismo? 

Pismo se uvijek piše na urednom papiru - bez obzira pišete li članu obitelji ili predsjedniku države. Birajte klasični bijeli papir i bijele omotnice. Plave omotnce najčešće su znak nekog službenog pisma odnosno obavijesti. 

Ovisno o tome kome se obraćate, birajte prikladan pozdrav. Za prijatelje funkcionira "Dragi/a", ali za osobe na položaju pažljivije birajte riječi. Za formalna pisma preporuča se korištenje titule i prezimena. 

Jednostavno je kako napisati pismo, ali komplicirano je zapamtiti da pripazite na svoj ton. Samim time nikada nemoj napisati pismo kada ste uzrujani jer će se to vidjeti u vašem tonu, ali i rukopisu. Za pisanje izraza sućuti uvijek koristite tintu i nemojte pisati predugačka pisma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U desni kut pisma pišemo mjesto i datum, a na poleđinu kuverte dodajemo točnu adresu primaoca. U gornji desni kut kuverte lijepite poštanske markice. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
sve se komplicira

Zambijski ured za migraciju: 'Hrvate čeka kazneni progon, sutra bi trebalo biti novo ročište'

Više s weba

Pročitajte još

Image
učimo zajedno

Ledište vode - na koliko se stupnjeva voda ledi

Više s weba