ČIŠĆENJE FILTERA

Kako očistiti filter perilice rublja: savjeti za čišćenje perilice

Image
Foto: Flickr

Ne znate kako očistiti filter perilice rublja? Ne brinite, mi vam donosimo savjete koji će vam u tome pomoći

31.1.2018. u 8:01/ Vijesti.hr

Perilicu rublja potrebno je redovito čistiti, posebno ako je riječ o perilici koju koristite svakodnevno. Stoga vam donosimo korisne savjete da brže i lakše naučite kako očistiti filter perilice rublja.

Nakon dužeg korištenja, u filteru vaše perilice rublja mogu se nakupiti različite nečistoće, prljavštine i kamenac koje je potrebno redovito čistiti. U slučaju da filer ne očistite na vrijeme, perilica prestane izbacivati vodu, a oprano rublje poprimi neugodan miris. Da biste to spriječili, potrebno je naučiti kako pravilno očistiti filter perilice.

Filter je najbolje čistiti nekoliko puta godišnje te u slučajevima kada primijetite da perilica ne radi kako bi trebala. Filter ne smijete čistiti prečesto da ne biste oštetili kućište. Prije vađenja filtera, obavezno isključite perilicu rublja iz struje. Odvojite dovod vode, a ispod perilice stavite ručnik.

Filter se najčešće nalazi ispod samih vrata perilice, s lijeve ili desne strane, ovisno o modelu. Rešetku filtera najbolje ćete očistiti koristeći staru četkicu za zube. Četkica je dovoljno malena da očisti i najsitnije nečistoće koje su se nakupljale u filteru. Prije nego ga vratite na mjesto, pripazite da filter ne bude mokar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Image
Gramatika

Kako se piše osnovna škola? Zapamtite pravilan oblik pisanja

Više s weba