Moderno uređenje doma

Kako očistiti kuhinju od medijapana bez stvaranja oštećenja na površini

Image
Foto: PRIMA

Prilikom uređenja svog doma uvjerili su vas kako je medijapan kvalitetan, ali sada uočavate njegove manjkavosti i pitate se kako čistiti kuhinju od medijapana?

8.4.2018. u 2:19/ Vijesti.hr

Ako ste primijetili kako se na vašoj kuhinji od medijapana neprestano stvaraju mrlje od otisaka prstiju,mrlje od isparavanja vode prilikom kuhanja, ljepljive masne tvrdokorne mrlje, kapljice tekućine - vrijeme je za veliko čišćenje!

Prije nego se odlučite za mijenjanje fronti, vrijedi se potruditi kako biste održali moderni izgled vaših interijera. Naime kako biste očistili kuhinju od medijapana potrebno je samo poslužiti se krpom od mikrovlakana.

Ako ste dosad za čišćenje koristili spužve s hrapavom površinom, žice, oštre strugalice i slično, pod hitno ih bacite! Kuhinja od medijapana ima osjetljive površine koje ne trpe takva sredstva.

Ako se pitate kako očistiti kuhinju od medijapana važno je samo ispoštovati nekoliko osnovnih pravila:

1. Prije svega prilikom čišćenja važno je koristiti mekanu krpu, po mogućnosti običnu pamučnu ili onu s mikrovlaknima. Vaša kuhinja od medijapana je izrazito  osjetljiva i zahtijeva glatke površine.

2. Iako mnoge domaćice savjetuju korištenje sredstva za staklo prilikom čišćenja, najbolje bi bilo koristiti sredstvo za čišćenje drvenih površina. Naime, takvo sredstvo ne sadrži lužnate otopine i kiseline zbog čega ga je dobro koristiti za medijapan budući da neće nagrizati osjetljive površine.

3. Osim navedenih sredstava, najbolje je koristiti najjednostavniju otopinu tople vode i običnog sapuna kojim perete ruke. Ovaj relativno blag sapun je idealan za očistiti kuhinju od medijapana jer sredstvo koje je toliko blago prema vašoj koži, mora dobro djelovati i na glatke površine namještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Naposljetku, jedino što je važno zapamtiti je činjenica da je moguće preventivno spriječiti stvaranje tvrdokornih mrlja na kuhinji od medijapana jedino i isključivo redovitim čišćenjem.

Kuhinje od medijapana je najlakše očistiti tako da ih samo prebrišete suhom pamučnom krpom dok se mrlja još nije osušila!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gljive i šumsko bilje

Smrčak stanište - Ukusna gljiva i njezino čudno stanište

Više s weba