Kuhinjski aparati

Kako očistiti perilicu suđa - čišćenje perilice suđa alkoholnim octom

Image
Foto: Pexels

​Iako perilica suđa služi za čišćenje i gotovo se svakodnevno ispire, ponekad ju je potrebno očistiti. Kako je najlakše očistiti perilicu suđa saznajte u nastavku.

15.4.2018. u 12:21/ Vijesti.hr

Ako se pitate kako očistiti perilicu suđa slijedite naše upute i pobrinite se da se posuđe vas i vaše obitelji čisti u higijenski potpuno ispravnim uvjetima.

Za čišćenje perilice suđa bit će vam potreban alkoholni ocat, soda bikarbona, stara iskorištena četkica za zube, tanki štapići poput čačkalica za zube i mekane krpe.

Da biste shvatili kako očistiti perilicu suđa trebate iz perilice ukloniti držače za posuđe kako biste imali otvoren pristup površinama u unutrašnjosti perilice.

Za početak čišćenja perilice suđa svaki od uklonjenih dijelova potrebno je dobro izribati jer se posuđe prilikom pranja direktno naslanja na takve dijelove. Postavite izvađene dijelove u toplu vodu ispunjenu običnim sapunom i ostavite ih da se natope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažniji korak prilikom čišćenja perilice suđa je pažljivo posuti stijenke unutrašnjosti perilice sodom bikarbonom, s naglaskom na područja ispunjena tvrdokornim mrljama.

Ranije spomenuti tanki štapići bit će vam potrebi prilikom čišćenja perilice suđa kako biste mogli očistiti sve sitne utore.

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Soda bikarbona bi svojim djelovanjem ukloniti sve neugodne mirise, plijesan, ali ujedno i izbijeliti površine i vratiti im stari sjaj. No prvo ju je potrebno dobro istrljati krpama natopljenima alkoholnim octom koji će biti vaš glavni saveznik u čišćenju perilice suđa!

Kako biste dovršili čišćenje perilice suđa i u potpunosti isprali perilicu od sode bikarbone i alkoholnog octa najbolje bi bilo upaliti praznu perilicu na brzi program pranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je važno naglasiti važnost provjere odvoda u perilici s obzirom na to da tako možete spriječiti potencijalni kvar perilice za suđe.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba