Održavanje teksture tkanine

Kako omekšati ručnike – na što treba pripaziti kada perete ručnike?

Image
Foto: Thinkstock

Sjećate li se onog osjećaja ugode na vašoj koži kada ste prvi put koristili omiljeni ručnik. Saznajte kako omekšati ručnike i vratiti im staru teksturu.

8.4.2018. u 12:32/ Vijesti.hr

Bez obzira na to koliko ste brinuli o dragim stvarima, s vremenom sve mijenjaju svoja svojstva i teksturu.

Isto je s omiljenim ručnicima koji su nekada bili mekani, a sada su postali iznimno kruti na dodir i više nije ugodno brisati se s njima po izlasku iz tuša. Kako biste omekšali ručnik potrebno je napraviti nekoliko koraka kojima ćete učiniti da na dodir budu kao novi!

Glavni krivac za promijenu teksture vaših ručnika je deterdžent koji ste koristili.  Naime, ako se nanosi previše deterdženta prilikom pranja određene količine i nakupine istog će ostati utisnute u tkaninu i nakon pranja. Zbog ostataka deterdženta ručnici postaju krući, a samim time postaju grubi za kožu. Stoga ako želite omekšati ručnike pripazite s količinom deterdženta koju koristite za pranje.

Iako mnogi smatraju kako je kupovanje kvalitetnog omekšivača ono što vam je potrebno kako bi omekšali ručnike, upravo biste njega trebali eliminirati. Da biste shvatili kako omekšati ručnike prvo je potrebno riješiti se omekšivača i zamijeniti ga neobičnom solucijom - alkoholnim octom. Razlog tome je sličan kao i kod deterdženta; ostatci omekšivača ostaju u tkanini i čine ju tvrđom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alkoholni ocat će biti vaš saveznik u omekšavanju ručnika zahvaljujući svojstvima kojima djeluje pogodno na omekšavanje različitih tkanina. Ako se ipak ne želite oprostiti sa predivnim mirisom omekšivača, pokušajte ga upotrijebljavati samo svako treći ili četvrti put.

Na kraju, dobro je znati da pretrpavanje perilice prilikom pranja ručnika može umanjiti kvalitetu čišćenja. Naime, u pretrpanoj perilici se često dogodi da određeni komadi, kako rublja i odjeće, tako i ručnika, ne budu kvalitetno isprani. Upravo takvi ostatcu prljavštine mogu promijeniti čvrstoću ručnika.

Upravo se čita

Image
trener svih trenera

Nakon duge i teške bolesti umro je Ćiro Blažević

Stoga ako sljedeći put budete htjeli uštedjeti na broju pranja trpajući u perilicu više nego li je potrebno, prisjetite se da stvarate kontra efekt kojim nećete u potpunosti isprati ručnike.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISPUŠTANJE VODE IZ BOJLERA

Naučite isprazniti bojler: načini kako ispustiti vodu iz bojlera

Više s weba