PRANJE I ODRŽAVANJE JASTUKA

Kako oprati jastuk: praktični savjeti za pranje jastuka

Image
Foto: Pixabay

Ne znate kako oprati jastuk? Ne brinite, uz naše savjete naučit ćete kako brzo i jednostavno očistiti svoj jastuk

2.1.2018. u 11:52/ Vijesti.hr

Kada ste posljednji put oprali svoje jastuke? Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam praktične savjete kako oprati jastuk, a da ga pritom ne oštetite.

Prije samog pranja jastuka obavezno obratite pažnju na njegovu etiketu. Na njoj bi trebalo pisati smijete li svoj jastuk prati u perilici ili na ruke. Također, pisat će na kojoj temperaturi smijete prati jastuk kako se prilikom čišćenja i pranja ne bi oštetio.

Noviji jastuci uglavnom su napravljeni od poliesterskih materijala i pjene zbog čega ih se obavezno treba prati isključivo na vrlo niskim temperaturama. Isto tako, i navlake koje dolaze s jastucima možete prati u perilici za rublje, a to možete činiti i na nešto većoj temperaturi.

Imate li jastuk od memorijske pjene, njega je potrebno čistiti na nešto drugačiji način. Najprije je važno znati da tatakv jastuk nikada ne smijete prati u perilici rublja, bez obzira na to koliko je jako uprljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako zabranjeno je korištenje jakih i agresivnih deterdženata za uklanjanje mrlja jer bi mogli promijeniti boju jastuka. Preporučuje se da jastuk čistite kombinacijom hladne vode te blagog sapuna. Mrlje uklanjajte lagano, mokrom pamučnom krpom ili ručnikom. Nemojte trljati, već samo lagano tapkajte po mrlji.

Navlaku jastuka od memorijske pjene možete prati bez problema, u perilici rublja na visokoj temperaturi.

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba