PRANJE KUHINJSKIH KRPA

Kako oprati kuhinjske krpe: uklanjanje mrlja na kuhinjskim krpama

Image
Foto: Pixabay

Ne znate kako oprati kuhinjske krpe? Ne brinite, mi vam donosimo savjete koji će vam u tome pomoći

2.2.2018. u 13:08/ Vijesti.hr

Zanima vas kako najbolje oprati kuhinjske krpe? Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam praktične savjete za pranje kuhinjskih krpa.

Masne mrlje česti su problem na našim kuhinjskim krpama, posebno ako ih koristimo duže vrijeme. Ukloniti mrlje na njima možda je ponekad zahtjevno, ali nije nemoguće. Postoje prirodni sastojci koji učinkovito uklanjaju sve nečistoće na krpama.

Soda bikarbona jedna je od najboljih prirodnih sredstava pri uklanjanju mrlja na kuhinjskim krpama. U posudu s hladnom vodom dodajte nekoliko žličica sode bikarbone te dobro pomiješajte. Zatim u posudu s vodom stavite kuhinjske krpe, a u slučaju da su mrlje na krpama tvrdokorne, ostavite da odstoje u vodi preko noći. Kasnije ih operite u perilici rublja na što višoj temperaturi. nakon ovog postupka, mrlje na kuhinjskih krpama trebale bi nestati.

Vrlo slično djelovanje kao soda bikarbona ima i kuhinjska sol. Postupak pranja je vrlo sličan kao i u prethodno navedenom pranju. U posudu napunjenu hladnom vodom dodajte nekoliko žlica obične kuhinjske soli te sve zajedno dobro promiješajte. Kuhinjske krpe namačite nekoliko sati, a zatim ih isperite običnom vodom. Mrlje bi morale nestati bez problema.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Porezni obveznici

Znate li što je porezni broj

Više s weba