Vječno pitanje

Znate li kako oprati pernatu jaknu?

Image
Foto: Thinkstock

Donosimo vam odgovor na vječno pitanje koje muči mnoge: kako oprati pernatu jaknu

4.7.2017. u 12:01/ Život i stil

U hladnim zimskim danima pernata jakna je najtoplija odjeća za nositi, no nakon završetka hladnih dana, pernatu jaknu nije dovoljno samo pospremiti u ormar, već ju je potrebno i oprati.

Najjednostavniji način je odnijeti jaknu na kemijsko čišćenje, no zašto nepotrebno trošiti novac, kada jaknu možete i sami oprati, a mi vam donosimo odgovor na pitanje, kako oprati pernatu jaknu.

Prvenstveno, nemojte prati više jakni od jednom, već perite samo jednu jaknu, jer se pernate jakne tokom pranja napuhnu i zauzmu većinu bubnja. Također, prije pranja zakopčajte svu dugmad i patente na jakni.

Jedan od načina kako oprati pernatu jaknu je da ju perete u bubnju u koji ste prethodno stavili nekoliko teniskih loptica.Teniske loptice služe da se perje tokom pranja  ne zalijepi. Jaknu perite na 30 stupnjeva isključivo tekućim detergentom i na najmanjoj brzini centrifuge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna od mogućnosti kako oprati pernatu jaknu je da ju perete na ruke, koristeći tekući detergent. Prije pranja natopite jaknu u detergentu i ostavite 10-15 minuta. Nakon toga na laganoj centrifugi isperite jaknu i stavite da se suši. Kod pranja ovakvih jakni, imajte na umu da se one ne peru više od dva puta godišnje. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Više s weba

Pročitajte još

Image
osobni dokumenti

Provjera VAT broja - što je VAT broj i kako ga provjeriti?

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Više s weba