SMJERNICE ZA PISANJE

Kako pisati diplomski rad: savjeti za pisanje diplomskog rada

Image
Foto: Pixabay

Ne znate kako napisati diplomski rad? Ne brinite, mi vam donosimo savjete koji će vam u tome pomoći

20.4.2018. u 20:08/ Vijesti.hr

Diplomski rad završni je korak prema diplomiranju i završetku studiranja, ali mnogim je studentima to često zahtjevan i kompliciran posao. Da bismo vam pomogli u pisanju, donosimo vam savjete kako pisati diplomski rad.

Prije pisanja diplomskog rada potrebno je odabrati temu. Kako ne biste pogriješili, najbolje je da odaberete temu u koju se razumijete i koja vam se čini najzanimljivija. Ako odaberete temu koja vas neće zanimati, pisanje diplomskog rada pretvorit će se u pravo mučenje koje nikako nećete moći završiti. U slučaju da sami nemate dovoljno dobru ideju, zamolite svog mentora da vam da svoj prijedlog teme za diplomski rad.

Nakon odabira odgovarajuće teme, potrebno je dobro se organizirati. Napravite popis potrebne literature, istražite gdje je možete pronaći te postoje li već diplomski radovi na temu sličnu vašoj.  Dobra organizacija već je pola odrađenog posla, a važno je jedino da s pisanjem ne odugovlačite, već krenete na vrijeme.

Pri pisanju diplomskog rada važno je paziti na pravila citiranja, parafraziranja, sadržaja i strukture, kao i navođenja literature. Na stranicama fakulteta pronaći ćete smjernice za pisanje, kao i ogledne primjerke diplomskog rada koji će vam pomoći u pisanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemojte zaboraviti ni na gramatiku i pravopis, nešto što je ključno kod pisanja svakog diplomskog rada.

Više s weba

Pročitajte još

Image
književnost

Znate li koje su vrste lirskih pjesama?

Više s weba