Čista i mirisna odjeća

Ideje kako postići mirisno rublje na različite načine

Image
Foto: Ilustracija/Dusko Marusic/PIXSELL

​Koliko ste puta u prolazu ili pri slučajnom susretu, osjetili onaj očaravajući miris čistoga rublja. Čuli ste mnoge savjete ali i dalje se pitate kako postići mirisno rublje.

18.4.2018. u 21:09/ Vijesti.hr

Posebno u danima kada zaredaju kiše i rublje nije moguće sušiti na otvorenom, postići mirisno rublje vam se čini nemoguće.

Pomoći ćemo vam s nekoliko korisnih savjeta. Miris i svježinu rublja nećete postići ako koristite veće količine omekšivača jer time dobijete suprotno djelovanje. Rublje se još teže suši i zadržava vlagu pa time gubi lijepi miris.

Mirisno rublje možete postići ako dodate samo nekoliko kapljica nekog eteričnog ulja u vodu koju stavljate u peglu. Fina para koju pegla ispušta prilikom peglanja će postići miris rublja koji želite. 

U ovoj varijanti postizanja mirisnog rublja parom, ako se za nju odlučite, dobit ćete ujedno i dezinficirano rublje pa će i onaj čistunac u vama biti zadovoljan, a moramo dodati kako prilikom ovakvog odabira postizanja mirisa na rublju nije potrebno uopće koristiti omekšivač prilikom pranja na kojega su, osim toga, mnoge osobe i alergične.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstveno je važno da odjeću koju ste iznosili što prije operete kako ne bi dobila onaj neugodan ustajao miris koji je kasnije teže izvući iz nje. Prilikom pranja naravno veliku ulogu ima i detergent koji koristite, stoga ga pažljivo odaberite, jer je upravo to vaš način kako postići mirisno rublje.

Redovite čistite perilicu i pripazite na količinu rublja u sušilici ako je koristite. Kemijsko čišćenje izbjegavajte, a svi detergenti, po mogućnosti, neka budu prirodni.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Još jedan savjet kako postići mirisno rublje je da ormar povremeno na nekoliko sati ostavite otvorenim kako bi se dobro provjetrio, a u njega možete dodati i mirisne vrećice koje će pomoći da se miris u ormaru zadrži puno duže.

Osim toga, prije izlaska možete proći kroz oblak raspršenog parfema koji najviše volite, ali nikada ne stavljajte parfem direktno na odjeću jer ćete dobiti nepoželjne mrlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju, nemojte vjerovati pričama da više detergenta znači čišće i mirisnije rublje, jer to jednostavno nije istina.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Trikovi za pranje odjeće

Kako skinuti boju s odjeće čak i onda kada mislite da nema spasa

Više s weba