PRANJE RUČNIKA

Kako prati ručnike: brzi i jednostavni savjeti za pranje ručnika

Image
Foto: Pixabay

Ne znate kako oprati ručnike da zadrže svoju kvalitetu i mekoću? Ne brinite, mi vam donosimo savjete koji će vam u tome pomoći

2.2.2018. u 13:26/ Vijesti.hr

Da bi vaši ručnici zadržali svoju mekoću i kvalitetu, potrebno ih je redovito održavati. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete kako prati ručnike da ih pritom ne oštetite.

Da ručnici što dulje ostanu kvalitetni, prije prve upotrebe ostavite ih u hladnoj vodi barem 24 sata. Naime, držanje u hladnoj vodi ručnicima će omogućiti bolju sposobnost upijanja, nešto što će vam itekako dobro doći kod daljnjih korištenja.

Odličan trik za očuvanje svježine je da u posudu za namakanje dodate malo jabučnog octa ili limunovog soka. Kasnije ih lagano isperite te stavite u perilicu na lagano pranje. Kod početkog pranja u perilici nemojte stavljati omekšivač.

Možda i najvažnija stvar kada je riječ o pranju ručnika nalazi se u temperaturi pranja. Preporučuje se da ručnike perete na temperaturi od 60 stupnjeva jer ta temperatura djeluje u uklanjanju bakterija te nečistoća nastalih prilikom korištenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi ručnici nakon pranja bilo što mekaniji, sušite ih u perilici za sušenje rublja. Upravo će im takvo sušenje pružiti posebnu mekoću koja će se zadržati sve do idućeg pranja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kategorizacija vozila

Znate li što obuhvaća prva kategorija vozila?

Više s weba