Play logo
Vrt i okućnica

Kako rastu maćuhice u tegli

Image

Biljke lončanice

Foto: Pixabay

Iako izgledaju nježno, listići maćuhice otporni su na vrlo ekstremne temperature, a kako se uzgajaju maćuhice u tegli možete pročitati u nastavku

21.10.2019. u 0:15/ Život i stil
Play logo

Maćuhica (lat. Viola tricolor) je poznata i česta livadna biljka iz porodice Violaceae. Nije rijedak prizor kako šareni cvjetovi niču ispod snježnog pokrivača. 
Maćuhica stoga i nije zahtjevan cvijet te je idealna je biljka za zaposlene, ali i one koji smatraju da ne znaju s cvijećem pa često susrećemo i maćuhice u tegli.
Miris ovog cvijeća je ugodan i nije pretjerano jak. Cvjetovi i listovi su jestivi i mogu se koristiti za ukrašavanje hrane kao sirovi, ušećereni ili kuhani.

Kada ih nabavite, shvatit ćete koliko im je zapravo malo njege potrebno. Sade se u listopadu i studenom, a ako nemate dovoljno prostora uvijek možete posaditi maćuhice u tegli.

Play logo

Savjeti za uzgoj i održavanje mini maćuhice u tegli.

Optimalno vrijeme za proljetnu sadnju maćuhica u vrtu je kraj veljače, dok je jesensku sadnju idealno obaviti tijekom listopada. Kod sadnje maćuhice u tegli treba paziti da imaju otvore na dnu kako bi višak vode iz supstrata mogao otjecati. Faza nicanja maćuhice traje od 6 do 14 dana nakon sadnje, ovisno o temperaturi.

Svjetlost je važan čimbenik kod uzgoja maćuhice u tegli. Zahtijevaju položaj na suncu uz djelomičnu sjenu. 

Play logo
Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pravila u pisanju

Znate li što označuju zbirne imenice?

Play logo

Više s weba