Uništavanje nametnika

Dobro je znati kako se riješiti crva u drvetu

Image

Crvi u drvetu mogu biti ozbiljan problem i stvarati veliku štetu. U ovom članku doznajte kako se potpuno riješiti crva u drvetu

20.4.2018. u 22:52/ Život i stil

Crvi u drvetu mogu biti prava noćna mora, a kako bi ih se potpuno riješili dobro je znati par trikova kako se riješiti crva u drvetu jer to može biti poprilično teška zadaća.
Naime, kada crvi jednom nasele pukotine drveta, oni tamo mogu ostaviti i do 60 jajašaca u samo jednom navratu.

Jajašca se ubrzo razviju u ličinke koje onda kopaju male tunele i prodiru u drvo. One se u drvetu zadržavaju i do 3 godine i kroz svoj proces rasta kopaju tunele prema površini drveta i time često nepovratno iznutra uništavaju drvo.

To ne samo da uništava materijalnu vrijednost i estetiku drveta, već postaje ozbiljan problem ako su u pitanju nosivi stupovi ili grede jer može ozbiljno ugroziti statistiku građevine.

Kako se riješiti crva u drvetu

Prije svega dobro je svako toliko kontrolirati drvenariju radi potencijalnih tragova napada, rupa ili malih tragova piljevine kako bi zaustavili kukca na vrijem. Bolje spriječiti nego liječiti.

Ukoliko je šteta manja, dovoljno je kistom ili sprejem nanijeti odgovarajuće sredstvo protiv crvotočina i pustiti da se upije u drvo. Kod napada na pokućstvo i veće/dublje štete ubrizgajte tekućinu u sve otvore. Tako će novi kukci i njihove ličinke uginuti i samim time prekinuti ćete ciklus razmnožavanja.

Kao prevenciju, zaštitite pokućstvo insekticidnim sredstvima za laštenje namještaja i dobro provjerite svaki novi komad drvenog pokućstva koji kupujete, posebice ako je u pitanju rabljeni namještaj.

Ukoliko niste sigurni dali su pronađeni tragovi djelo crvotočine ili nečeg drugog, savjetujemo vam da se obratite stručnjaku za procjenu i dezinsekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Računi i plaćanja

Znate li koja je razlika između R1 i običnog računa?

Više s weba