ČIŠĆENJE BETONA

Kako se riješiti mahovine: savjeti za čišćenje betona od mahovine

Image
Foto: Pixabay

Problemi s mahovinom javljaju se najčešće kada je riječ o vlažnom i mokrom betonu, a mi smo za vas izdvojili načine kako je se možete riješiti

13.12.2017. u 7:46/ Vijesti.hr

U slučaju da ste se ikada susreli s mahovinom na betonu u svojem dvorištu, sigurno znate koliko je se teško riješiti. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za jednostavno čišćenje betona od mahovine.

Pojava mahovine i sličnih organizama vrlo je česti problem na betonskim plohama. Mahovina prvenstveno nastaje zbog pojave velike vlage koja pospješuje njezino nastajanje. No, čak i za najotporniju mahovinu postoji učinkovito rješenje. Iako su kemijska sredstva naučinkovitija, postoje i prirodni načini kako se riješiti mahovine sa betona.

Jedan od načina kako ukloniti mahovinu jest korištenje kipuće vode. Kipuća voda omekšat će nastalu mahovinu, nakon čega betonsku ploču jednostavno dobro iščetkajte. Danas postoje posebne četke za uklanjanje mahovine koje možete kupiti u svakom većem supermarketu. Eventualni ostatak mahovine uklonite crijevom za pranje.

Osim kipuće vode, mahovine se možete riješiti koristeći sodu bikarbonu. Stavite nekoliko žlica sode bikarbone i nekoliko decilitara mlake vode u posudu s raspršivačem. Tekućinom poprskajte sav beton zahvaćen mahovinom te sve zajedno dobro isperite. Mahovina bi trebala nestati.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gramatika

Kako se piše osnovna škola? Zapamtite pravilan oblik pisanja

Više s weba