Trikovi za pranje odjeće

Kako skinuti boju s odjeće čak i onda kada mislite da nema spasa

Image
Foto: Thinkstock

Prali ste odjeću, ali po vađenju iste iz perilice doživjeli ste neugodno iskustvo. Saznajte kako skinuti boju s odjeće i vratiti joj stari sjaj.

8.4.2018. u 12:40/ Vijesti.hr

Ako je vaša odjeća promijenila boju, odnosno pokupila boju od nekog od komada rublja ili odjeće prilikom pranja u perilici donosimo odgovore na pitanje kako skinuti boju s odjeće.

Prvi korak - ne očajavajte,odjeća se može spasiti, a boja se može skinuti kroz nekoliko jednostavnih koraka!

Prije nego odlučite baciti obojani komad odjeće pokušajte učiniti sljedeće

Detaljno pregledajte perilicu i pronađite koji je komad odjeće ispustio boju i uništio ostale komade odjeće. Da biste mogli skinuti boju s odjeće potrebno je ukloniti komad koji je uzrokovao prijelaz boje na drugu odjeću.

Tada obojenu odjeću ostavite u perilici i stavite ju na novo pranje. Prilikom novog pranja važno je, uz deterdžent koji redovito koristite, upotrijebiti i izbjeljivač. Pripazite da izbjeljivač za koji se odlučite nipošto ne smije sadržavati klor u svom sastavu jer bi klor nagrizao odjeću.

Važno je reagirati pravovremeno i ne dozvoliti da se odjeća osuši. Naime, skinuti boju s odjeće još je teže jednom kad se ona osuši. No ako je za to prekasno, u sljedećim koracima naučite kako skinuti boju s odjeće čak i onda kad se već osušila, a mrlje su postale tvrdokorne zbog čega djeluje da ih je nemoguće potpuno ukloniti.

U ovom je slučaju potrebno samo biti strpljiv kako biste mogli skinuti boju s odjeće. Naime potrebno je dobro namočiti obojenu odjeću kako bi se potpuno namočila prije pokušaja skidanja boje.

Stručnjaci savjetuju da obojenu odjeću uronite u vodu u kojoj ste prethodno otopili praškasti deterdžent za odjeću. Nakon što odjeća odleži osam sati u opisanoj otopini izvadite ju i provjerite jeste li uspjeli skinuti boju s odjeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako proces ne uspije iz prve, pokušajte ponovo kako biste u potpunosti uspjeli skinuti boju s odjeće.

Više s weba

Pročitajte još

Image
sadnja

Sadnja crvenog luka u proljeće: savjeti za sadnju

Više s weba