Kreativni kutak

Kako ukrasiti teglu - kreativne ideje ukrašavanja

Image
Foto: Pixabay

Dolazi najljepše vrijeme. Vrijeme koje svi volimo i posebno uživamo u njemu - proljeće. Idealno vrijeme da saznate kako ukrasiti vrt ili balkon te ukrasiti teglu.

21.4.2018. u 6:42/ Život i stil

Uz uživanje u šetnjama na suncu, prvo što želimo napraviti je urediti vrtove i balkone, kako bismo još više uživali u njegovim blagodatima. U cvijeću i sadnji uživamo kao mala djeca. A onda nam se počne po glavi vrtjeti pitanje kako ukrasiti teglu za cvijeće.

S obzirom na to da je kupnja cvijeća i svega ostaloga što nam je potrebno za sadnju nemali trošak, obično nam se desi da izbor tegli na kraju svedemo na naš vlastiti rad odnosno da tegle ukrasimo sami.

Pri tome još više uživamo nego u onima kupljenima!

Dakle, kako ukrasiti teglu?

Naravno da želimo da naše tegle budu estetski ugodne i praktične pa stoga moramo biti dosjetljivi. Pitate se kako?! Pa jednostavno dopustite djetetu u vama da vas vodi.
Prvo pazite na odabir tegli jer ako ih planirate izložiti u eksterijer morale bi biti otporne na niske temperature.
Za ukrašavanje tegle pripremite hrpu starih markera, tempera, lakove za nokte, perlica, čipke, školjkica, ukrasnih papira i sl. Za ukrašavanje tegli najvažnije je od svega imati šačicu dobre volje. I nekoliko prstohvata strpljenja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rub ili dno teglice možete obložiti perlicama ili ukrasnim papirom, a između rubova poigrajte se onako kako najbolje znate, bojama koje najviše volite i pustite mašti na volju kako biste ukrasili tegle.

Ponekad je važnije da je vaša duša ispunjena srećom koju će teglice prouzročiti svaki put kada ih pogledate, nego da pazite na detalje i perfekcionizam prilikom ukrašavanja.

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Možete se poigravati tkaninama, slamom, prirodnim materijalima koji se daju lijepo oblikovati i omatati. Kora kokosa kao i ljuskice s palminog stabla dati će teglama jednu posebno toplu notu.

Ukoliko vam ponestane tegli poslužit će i neoštećene limenke od hrane koje ćete prebojati lakovima u spreju ili pak jednostavno nekom masnijom bojom a onda opet s ukrasima preko njih, po važim željama. I eto vam vrta ili balkona o kakvom ste sanjali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pravila u pisanju

Znate li što označuju zbirne imenice?

Više s weba