PRAVILNA BRIGA ZA ORHIDEJU

Kako zalijevati orhideju: najbolji savjeti za uzgoj i održavanje orhideja

Image
Foto: Pixabay

Orhideja nije zahtjevna za održavanje, ali je potrebno znati nekoliko sitnica o njezinom zalijevanju. Mi vam donosimo savjete kako zalijevati orhideju

26.2.2017. u 21:03/ Život i stil

Orhideja je jedna od najpopularnijih ukrasnih biljaka koju rado biramo za svoje domove ili uredske prostorije. Svojim divnim izgledom i opojnim mirisom uljepšava svaki kutak naših domova te nam tako pruža poseban ugođaj. Donosimo vam savjete kako uzgajati i zalijevati orhideju.

Što se tiče uzdržavanja, nije komplicirana i vrlo se lako naviknuti na nju. Svoju orhideju trebali bismo staviti na mjesto gdje nema propuha niti prejakog sunca. Također bismo trebali izbjegavati mjesta u neposrednoj blizini radijatora, peći, ventilatora ili klima uređaja.

Orhideje vole vlagu

Ono o čemu posebno treba voditi računa kad je riječ o brigi za orhideju jest redovito zalijevanje, kako ne bi došlo do sušenja listova i uvenuća ovog divnog cvijeta. U ljetnim mjesecima orhideju je potrebno zalijevati češće nego što je to pravilo u hladnijim danima. Tako bi se ljeti trebala zalijevati jednom tjedno, a zimi jednom do dvaput mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbjegavajte vodu iz slavine

Osim toga, dobro ju je s vremena na vrijeme pošpricati destiliranom vodom iz raspršivača. Orhideje su vrlo osjetljive pa se preporučuje izbjegavanje korištenja obične vode iz slavine.

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Nakon zalijevanja, na dnu posude nikada ne smije ostati višak vode. To bi moglo dovesti do truljenja korijena, a time i same biljke.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
sorte jabuke

Koje stare hrvatske sorte jabuka postoje?

Više s weba