začini Dalekog istoka

Kasija cimet - jedan od najstarijih začina

Image
Foto: pixabay.com

Kasija cimet poznat i pod nazivom kineski cimet jedna je od dvije vrste cimeta i danas se najviše koristi.

8.1.2018. u 9:34/ Vijesti.hr

Kasija cimet može se pronaći u Vijetnamu, Indoneziji, Bangladešu i Kini. Štapić kasija cimeta ima drvenastiju strukturu i snažniju aromu od cejlonskog cimeta.

Kasija cimet se često koristi u narodnoj medicini jer pomaže u terapiji i liječenju mnogih bolesti i tegoba, kao što su povišen kolesterol i dijabetes.

Osim toga kasija cimet može se koristiti i za liječenje prehlade. Narodna medicina preporuča jesti jednu žlicu meda sa prstohvatom cimeta kako bi izliječili kašalj i očistili sinuse.

Zbog svojeg specifičnog mirisa i okusu kasija cimet se koristi za aromatiziranje raznih napitaka, a osušena kora kasija cimeta samljevena u prah upotrebljava se kao začin za razne poslastice, torte i kolače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pravila u pisanju

Padeži i padežna pitanja

Više s weba