Vuna i vuneni predmeti

Kako skinuti dlačice sa odjeće od vune

Image

kako skinuti dlačice sa odjeće

Foto: www.pixabay.com

Najdraži vuneni predmet odjednom izgleda istrošeno ili iznošeno, a vaš tužni pogled na njega navodi vas na hitno traženje načina kako skinuti dlačice sa odjeće.

3.7.2018. u 21:44/ Vijesti.hr

Svi mi često imamo problema s najdražim vunenim komadom odjeće koji odjednom izgleda iznošeno. Na njemu se pojave dlačice koje nisu nimalo lijepe za vidjeti, a mucice na vunenoj odjeći su neizbježne. Uz naše savjete kako skinuti dlačice sa odjeće vaš najdraži vuneni predmet trebao bi izgledati kao nov.

Evo nekoliko praktičnih savjeta za rješenje tog estetskog problema.

Nabavite takozvani "češalj" ili kamen za vunu. Ova dva proizvoda namijenjena su upravo skidanju dlačica sa odjeće, a mogu se kupiti u trgovinama ili na internetu.
Tu je i kamen za pete koji će pomoći ako se brzo morate riješiti dlačica sa odjeće, a nemate pri ruci kamen za vunu ili češalj. Njegova gruba tekstura odlična je 'udica' na koju će se zakačiti dlačice sa vune.

S puno pažnje, nježnim pokretima prelazite preko vašeg vunenog predmeta koji želite očistiti, a dlačice će se zbog njegove teksture uhvatiti za grubi kamen. 
Ovo je vrlo brzo i jednostavno rješenje, ali morate biti vrlo pažljivi kako ne biste oštetili vaš najdraži komad odjeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i britvica, a kako bi trik s britvicom u postupku uklanjanja dlačica sa odjeće bio učinkovit odjeću prvo okrenite naopačke i operite na odgovarajućoj temperaturi. Kada se odjeća osuši okrenite je na pravu stranu i raširite. Rukom zategnite onaj dio preko kojeg ćete prelaziti britvicom i krenite.

Laganim potezima, tijekom postupka otklanjanja dlačica, povlačite britvicu dovoljno daleko kako biste izbjegli oštećenja.

Upravo se čita

Image
trener svih trenera

UŽIVO Nakon duge i teške bolesti umro je Ćiro. Cijela Hrvatska oprašta se od legendarnog trenera

Nakon ovih savjeta kako skinuti dlačice sa odjeće vaši omiljeni vuneni predmeti trebali bi izgledati kao novi.

Image

kako skinuti dlačice sa odjeće

Foto: www.pixabay.com
Image

kako skinuti dlačice sa odjeće

www.pixabay.com

Na kraju imamo još jedan trik kako skinuti dlačice sa odjeće, a to je uz pomoć spužvice koja bi mogla vašoj vesti dati novi sjaj. Ako lagano, na maloj udaljenosti, grubljom stranom spužve prelazite preko dlačica one bi se trebale uhvatiti na grubu teksturu spužve i otpasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Poslovni pravopis

Pravilno pisanje dopisa i dopisna komunikacija u poslu

Više s weba