Biljni svijet

Klokanska šapa neobičan cvijet još neobičnijeg imena

Image

klokanska šapa

Foto: www.pixabay.com

Klokanska šapa očarava svojom neobičnom ljepotom i varijacijom boje cvjetova, a po samom nazivu klokanska šapa zaključujemo da je ovaj cvijet porijeklom iz Australije

24.1.2019. u 21:27/ Život i stil

Do danas znamo da klokanska šapa ima 12 vrsta, a zbog svoje otpornosti najviše se uzgaja vrsta A. Flavidus. 
Vrijeme cvatnje klokanske šape je tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci. Stabljike mogu narasti i do 2m, a boja cvjetova je roza, zelene ili žute nijanse.
Klokanska šapa je otporna biljka, vunastih cvjetova koja je sve više pozornosti dobila i kod nas. 
Cvijet klokanska šapa se presađuje ljeti u zemlju za cvijeće u koju prethodno treba dodati malo livadne zemlje i pobrinuli se za odvod suvišne vode na dno posude. Koristite  komadiće crijepa ili komadiće glinenih posuda. Prilikom presađivanja biljku možete i razmnožiti i to tako da podijelite podanak ili izravno iz sjemena.

Tu je i vrsta klokanskog cvijeta A. Manglesii koja cvate tijekom zimskih i proljetnih mjeseci, zelenkaste je boje na crvenoj cvjetnoj stabljici, srednjeg je rasta a sama biljka nije dugotrajna. Ova vrsta traži mnogo sunca i za vrijeme ljetnih mjeseci nema povećanu potrebu za vodom. Ako ju poželite držati vani ova biljka, vjerovali ili ne, podnosi slabiji mraz, ako tijekom zime temperatura nije često manja najmanje 10°C.

Klokanska šapa je vrlo osjetljiva u transportu pa ovaj cvijet rijetko nalazimo u ponudi. Ako uspijete nabaviti ovaj izniman cvijet bit ćete više no zadovoljni.

Tijekom uzgoja klokanske šape pazite na puževe koji su u stanju pojesti cijelu biljku ili na mrlje koje se pojavljuju uslijed nekih bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slike koje pobuđuju maštu

Pjesničke slike: Otkrijte vrste pjesničkih slika

Više s weba