UREDI URED

Koje cvijeće za ured je najbolje odabrati

Image

cvijeće za ured, kaktus, sukulenti,

Foto: Pexels.com

Cvijeće za ured - kako odabrati i njegovati cvijeće za ured ako ste početnik kad je riječ o biljkama. Donosimo vam nekoliko savjeta kako uspješno održavati cvijeće za ured

18.3.2019. u 22:14/ Život i stil

Cvijeće je neizostavan je dio svakog unutarnjeg uređenja prostora, pa tako i cvijeće za ured onog radnog. 
Mnogi ljudi većinu svog vremena provedu na poslu u uredu, uz svoje računalo. Da bi vaš ured izgledao prirodnije, da bi se vi na poslu osjećali ljepše, te da biste vi u njemu bolje funkcionirali, treba vam cvijeće za ured.

Ono na zabavan način može uljepšati vaše radno mjesto i odmah ga učiniti mnogo ugodnijim. Osim toga, cvijeće za ured izrazito pozitivno djeluje na vaše zdravlje i raspoloženje. Svojim prirodnim djelovanjem cvijeće za ured može ukloniti različite toksične tvari iz prostorija u kojima često boravite.

Kako odabrati cvijeće za ured?

Najbolje biljke koje bez problema može funkcionirati i u najlošijim uvjetima, odnosno u slabije osvijetljenim prostorijama bez velikih prozora, hladnijim i prašnjavim sobama su biljke koje ne zahtijevaju mnogo. Kad birate cvijeće za ured, vodite računa o tome da biljku koju nabavite nećete morati prečesto zalijevati.

Prilikom kupnje morate uzeti u obzir potrebe cvijeća pa vodite računa da im pružite osnovne uvjete – temperaturu prostorije, svjetlost, potrebu za vodom i mjesto lokacije u uredu. Izbor cvijeća za ured je vrlo velik, pa tako možete birati između: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fikus (Ficus elastica) jedna od najboljih biljaka za ured. Prepoznatljiv je po svojim velikim zelenim listovima.
On pomaže u zadržavanju vlage i sprječava isušivanje.

Jedina stvar na koju morate pripaziti kod održavanja fikusa je sljedeća – uvijek mu osigurajte dovoljnu količinu topline. Temperatura mora biti u granicama sobne normale.

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Kaktus je još jedna biljka kojoj zaista ne treba mnogo i zato je idealno cvijeće za ured.
Tek dovoljna količina svjetlosti i sobne topline bit će dovoljna da ova biljka unese život u dosadan uredski prostor. Jednostavno se uzgaja i ne zahtijeva posebne uvjete, a bez zalijevanja može izdržati i do nekoliko tjedana.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba