Cvijeće u stanu

Koje je najbolje cvijeće za stan i kako ga održavati

Image
Foto: Pixabay

Ako niste tip osobe koja se može baviti cvijećem, evo koje je najbolje cvijeće za stan, cvijeće koje vam neće oduzeti puno vremena, a ipak će rasti i uljepšati vaš dom

13.11.2018. u 22:44/ Život i stil

U svakom stanu bez biljaka imamo dojam kao da nešto nedostaje, zato sadnja cvijeća i njegovo održavanje treba biti nešto što svi poznajemo barem donekle. Odabrali smo za vas najbolje cvijeće za stan koje može uspjeti svakome od vas.


Najbolje cvijeće za stan će biti izbor neke od sljedećih biljaka: Sansevieria, Aspidistra, Kristov trn, Zamioculcas, Bromelia, Drvo novca ili krasula, zato odaberite neku od njih za početak.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

Sansevieria je biljka poznata i pod nazivima sablja ili svekrvin jezik. Ima duguljaste i mesnate uspravne listove. Inače je korisna jer iz zraka pročišćava benzen, formaldehid i trikloroetilen. Dobro podnosi i sunce i sjenu, a ne voli puno vlage pa pripazite na zalijevanje. 

Bromelia ima jako lijep cvijet i djeluje pomalo egzotično. S obzirom na ljepotu i usto kako se lako održava, nije šteta u nju uložiti koju kunu više. Kada je kupite, čuvajte je na toplom i svijetlom mjestu, ali ne na direktnom suncu. Najbolje je čuvati je na sobnoj temperaturi od oko 20 stupnjeva Celzijevih.

Drvo novca ili krasula spada među sukulente što znači da ima mesnate listove koji pohranjuju vodu, a može narasti do tri metra visine. Zalijevajte je po potrebi, uvijek kada primijetite suhu zemlju i ne brinite jer biljka će vam sama dati znak kada je previše. Reći će vam to njezini listovi koji će početi opadati.

U najbolje cvijeće za stan spada i Aloa. Biljka koja proždire razne štetne spojeve iz zraka, uključujući zračenje TV ekrana i računalnih monitora. Listovi aloe mogu se koristiti i za liječenje opeklina te za izradu raznih blagotvornih pripravaka za kožu. Jeste li znali da jedna aloa postiže što i devet bioloških pročišćivača zraka?

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Monostih, dvostih, trostih

Vrste strofa: prisjetite se koje vrste strofe postoje

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Više s weba