Povrtnjak i biljke povrtlarice

Koje je najbolje ljetno povrće

Image

ljetno povrće

Foto: www.pixabay.com

Uz ljetno povrće i sve povrtne poslastice kojima nas ljeto časti, pucat ćete od zdravlja jer sadrže veliki postotak vode koji hidratizira i osvježava organizam, a koje je ljetno povrće najbolje

12.11.2019. u 12:38/ Život i stil

Teško je izdvojiti ljetno povrće koje je najbolje, jer svaka vrsta povrća ima određeni sastav fitonutrijenata, vitamina i minerala. No ipak evo nekoliko vrsta ljetnog povrća koje je svakako dobro konzumirati dok je sezona te kada je na vrhuncu svojih nutritivnih vrijednosti.

Pa krenimo od tikvice.
Tikvice su idealno ljetno povrće koje daje i mnoge ljetne specijalitete. S obzirom da se tikvice mogu pronaći i zimi, morate znati da za razliku od tikvica koje dozrijevaju zimi, ljetne su mnogo mekše i kremastije. 

Rajčice, iako ih volimo svrstavati u ljetno povrće, zbog kisela okusa, one se zapravo ubrajaju u voće. No nebitno, jer rajčice se savjetuje konzumirati što više i češće.
Također, kada pomislite na tipično ljetno povrće, vjerujemo kako se odmah nećete sjetiti dinje. Dinja nije toliko omiljena, i mnogi je smatraju za voće, no vjerujte nam, bila ona ljetno povrće ili voće, dinja ima revitalizirajući utjecaj na vaš organizam u svakom smislu.
Patlidžan, ovo bogato ljubičasto ljetno povrće možete iskoristiti na bezbroj načina. Izvrsno je s roštilja, ili zapečeno te kao dodatak ljetnim jelima.
Ljetno povrće nam pruža bogatstva okusa ali i nutritivnih vrijednosti, a dozrijevanje sočnog ljetnog povrća i raznolikog voća olakšava nam kreiranje jelovnika.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ČIŠĆENJE BETONA

Kako se riješiti mahovine: savjeti za čišćenje betona od mahovine

Više s weba