ukrasno bilje

Koje penjačice u tegli možete uzgojiti i u svom domu?

Image
Foto: Pixabay.com

Kako biste ukrasili vaš balkon, savršen je izbor sadnja penjačica. U nastavku saznajte koje penjačice u tegli možete uzgojiti i kod kuće

21.8.2019. u 11:23/ Život i stil

Balkonske biljke uljepšaju svaki dom, a penjačice ga još i popune svojim prekrasnim cvjetovima. U nastavku vam donosimo penjačice u tegli koje će savršeno krasiti balkone i stanove.

Penjačice u tegli:

Bršljan 

Bršljan je otrovna, ali i ljekovita biljka. Može narasti do dvadeset metara, a penjući se uvis uza stabla, dosegne visinu i do 30 metara. Listovi su mu kožasti, sjajni, vrlo raznolika oblika. Cvjetovi su žućkasto-zeleni, otrovni, do 5 mm. u promjeru. Plod je crna boba, zrije u proljeće, a promjera je 8 do 20 mm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruža penjačica

Ruže penjačice jedne su od onih ukrasnih biljaka koje se često koriste za žive zidove, ukrasno prekrivanje dijelova kuća, a savršene su i za prekrivanje ograda. Također su posebne po svojoj visini pa tako neke vrste mogu narasti i do pet metara. Ruže je najbolje saditi u jesen ili na proljeće.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Mirisna grahorica 

Izgleda kao cvjetni grm ili puzavica i kao takav je uvijek zanimljiv ukras u vrtu, ali i u posudama. Mirisna grahorica se može sijati i u visećim košarama na terasi ili balkonu gdje njegova ljepota i miris posebno dolaze do izražaja. Jednogodišnja je biljka iz porodice mahunarki. Porijeklom je iz južne Italije, Krete i Sicilije, uglavnom s Mediterana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada znate koje penjačice u tegli odabrati za ljepši i šareniji balkon. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Geografija

Ponovimo koliko ima kontinenata na Zemlji

Više s weba