Sobne biljke i cvijeće

Koje su najbolje biljke za stan?

Image
Foto: Pixabay

Ako još uvijek nemate cvijeće u kući, te vam je izbor i briga o njima ono što vas sprječava da odete u najbližu cvjećarnu, reći ćemo vam koje su najbolje biljke za stan

24.7.2018. u 0:44/ Život i stil

Dakle ako još uvijek nemate nikakvo cvijeće u kući, te vam je izbor i briga o njima ono što vas sprječava da odmah odete u najbližu cvjećarnu i donesete barem jednu teglu u svoj dom, navest ćemo vam neke dobrobiti držanja biljaka u kući i reći koje su najbolje biljke za vaš stan.

Afričke ljubičice su jedna od vrsta sobnog cvijeća koje su najlakše za održavanje u kući. Cvjetaju tijekom čitave godine, nije im potrebna posebna pažnja, osim da ih postavite na prozore gdje će imati dovoljno svjetlosti. Izbjegavajte zalijevanje hladnom vodom i nemojte je nikada zalijevati preko lišća.​

Božićni kaktus, nekad je bio najegzotičnija vrsta cvijeća u našim domovima. U prodaji ćete ga najčešće naći upravo u vrijeme Božića, kada cvjeta u crvenoj, ljubičastoj, narančastoj, žutoj, bijeloj i roza boji. Najbolje je držati ga na istočnoj ili zapadnoj strani, zaštićenog od jakog popodnevnog sunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pelargonija koju možda bolje poznajete pod nazivom Geranijum. Postoje vrste ove biljke koje se uzgajaju kao sobno bilje, te vrste koje se sade vani. Iako vrlo različite, slično se uzgajaju. Pelargonije trebaju svijetlo i osunčano mjesto i zalijevanje vodom koja je odstajala. Zimi ih držite na suhom, tamnom, zaštićenom mjestu i nemojte ih zalijevati.

Kada se pitate koje su najbolje biljke za stan na prvo mjesto bismo stavite dracenu.
Postoji više od 40 vrsta ove sobne biljke, tako da vam neće biti problem pronaći odgovarajuću za vaš stan ili čak i ured. Ovo nije zahtjevna biljka, čisti zrak u sobi, ali ako imate psa ili mačku možda je bolje izabrati neku drugu biljku jer dracena može biti otrovna ako oni pojedu njezin list.

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

S Aloe verom imate sve: dekorativno cvijeće u kući i pročišćivač zraka, a kad vam zatreba, nožem iz lista izvadite njen ljekoviti gel. Bilo je to nekoliko savjeta ​koje su najbolje biljke za stani s kojojm god da krenete nećete pogriješiti.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba