kaktusi

Koje su vrste kaktusa bez bodlji?

Image

cvijeće za ured, kaktus, sukulenti,

Foto: Pexels.com

Iako su bodlje svima prva asocijacija na ove biljke, postoje i vrste kaktusa bez bodlji. U nastavku saznajte koje su neke od njih

14.9.2019. u 0:00/ Život i stil

Iako svi kaktuse povezuju s bodljama, postoje i vrste kaktusa bez bodlji. U nastavku vam donosimo neke od njih. 

Sanseverija je poznata pod nazivima sablja, sabljarka, indijansko pero i svekrvin jezik. Pripada rodu Sanseveria koji obuhvaća više od 50 vrsta, a kao sobne biljke uzgaja se 10 vrsta. Postoje varijeteti koji se razlikuju po veličini, boji, širini i obliku lista. U našim domovina najčešće su obične sanseverije čiji mesnati, uspravni listovi mogu narasti do 100cm. Boja lista kod ovih sanseverija je zelena s manje ili više izraženim šarama. 

U vrste kaktusa bez bodlji spada i drvo žada. Pareša, stablo novca, krasula su nazivi za iznimno zanimljivu kućnu biljku uz koju se vežu mnogi mitovi. Prema predaji ova biljka u dom donosi pozitivnu energiju i obilje bogatstva. Kroz povijest se poklanjala ljudima kad bi se vjenčali jer se vjerovalo da će privući novac i blagostanje u novi dom. Također, postoji vjerovanje kako je u kući treba držati s desne strane ulaznih vrata kako bi imali više novca.

Rod Ripsalis obuhvaća više od 60 vrsta kaktusa. Ova lijepa višegodišnja dolazi iz tropskih šuma Brazila.  Zeleni dio biljke može se širiti ili relativno uspravno. Cvjetovi rastaju rijetko, a pojavljuje se cvijet obično male veličine (oko 1 cm u promjeru), bijele ili žućkaste boje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su bile neke vrste kaktusa bez bodlji.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba