Sukulenti

Koje sukulentne biljke poznajete?

Image

bradavičasti kaktus

Foto: www.pixabay.com

Sukulentne biljke su skupina bilja debelih i mesnatih stabljiki čiji listovi služe za pričuvu vode. Podrijetlom su iz suhih područja južne i jugozapadne Afrike te Meksika.

23.5.2019. u 19:10/ Život i stil

Sukulentne biljkedijelimo u dvije skupine.

Prvoj skupini sukulentnih biljaka pripadaju biljke mesnatih listova i to su na primjer agava te aloe vera, a drugoj skupinisukulentnih biljaka pripadaju one koje nemaju lišće već samo stabljiku.

Njihovo lišće zamijenjeno je dlakama ili bodljama te ih jednim imenom zovemo kaktusi. Budući da potječu iz suhih stepskih i polupustinjskih područja, naviknute su na suh zrak i male količine vode, što ih čini idealnim sobnim biljkama. Većina je malog rasta pa mogu biti savršen detalj Vašeg interijera.

Prilikom sadnje sukulentnih biljaka, imajte na umu da koristite isključivo rahlu i propusnu smjesu pijeska i gline. Zalijevanje je također ključan i nezaobilazan korak za uspješan rast sukulenata. Zalijevanje se vrši svakih 8 do 14 dana, najbolje ujutro tako da voda tijekom dana može ispariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osigurajte dobru posudu za sadnju koja će na dnu biti djelomično propusna, upravo zbog mogućeg viška vode koji bi mogao načiniti štetu koja se očituje u blijedim bijelim i žutim bojama bilja. Nikako nemojte zalijevati stabljiku, tj. list Vaše biljke.

Sukulentne biljke najbolje uspijevaju i ako se čuvaju na svijetlim mjestima. Zimu neka prezime u unutrašnjosti Vaših prostora gdje će temperatura iznositi od 10 do 12°C. Ljeti mogu biti vani, ali bez izlaganja jakim podnevnim zrakama Sunca.

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
spasite svoju odjeću

Skidanje žvake s odjeće - kako skinuti žvaku s odjeće

shimmer fallback
Obrazovni sustav

Titula stručnog prvostupnika VŠS ili VSS

Više s weba