Geografija

Koliko kontinenata ima Zemlja?

Image

koliko kontinenata ima Zemlja?

Foto: www.pixabay.com

Znate li koliko kontinenata ima Zemlja, a možete li sve nabrojati? Ako vas zanima sve o Zemlji, a ne znate koliko kontinenata ima Zemlja sigurno će vas zanimati informacije koje donosimo u nastavku

17.11.2019. u 23:13/ Život i stil

Želite naučiti koliko ima kontinenata i koji su? 
Dakle, ako niste znali koliko kontinenata ima Zemlja, donosimo vam popis svih kontinenata te neke njihove glavne karakteristike.
Afrika, Antarktika, Azija, Australija, Europa, Sjeverna i Južna Amerika, 

Iako poznavanje broja kontinenata spada u neko opće znanje odlučili smo prikazati vam i ponoviti koliko kontinenata ima Zemlja.

Afrika je ime dobio po narodu Afri iz Tunisa. Rimljani su nakon osvajanja Kartage, odlučili novu pokrajinu nazvati Africa, taj naziv su odlučili dati zbog naroda koji je tamo živio. 
Grčki pojam ''antarktike' bi značilo suprotno od sjevera. Upravo je tako ovaj kontinent dobio ime. Ovo je ujedno i najkasnije otkriven kontinent.
Azija je ime dobila po starogrčkoj riječi “Ἀσία” i upravo se taj naziv koristi od 440. godine prije Krista, dok je još vladao car Herodot. 
Australiju su otkrili Europljani i dali joj naziv ''Terra Australis'', što bi u prijevodu značilo ''nepoznata zemlja juga''. Rimljani nisu znali da Australija postoji.

Sjeverna i Južna Amerika a su međusobno povezani panamskim kanalom, a ime su dobili po moreplovcu – Amerigu Vespucciju. 
Sjeverna Amerika se dijeli na Sjevernu i Srednju. Najveća država je Kanada, a najpopularnija SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada kad znate koliko kontinenata ima Zemlja, svoje znanje možete podijeliti s drugima!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pravopis

Pravilno pisanje imena ulica i trgova

Više s weba