SAVJETI ZA UKLANJANJE KOROVA

Korovi u vrtu: riješite se korova u svom vrtu

Image
Foto: Pixabay

Muče vas korovi u vrtu, a ne znate kako ih se riješiti? Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam vodič za brzo i jednostavno rješavanje korova

8.12.2017. u 11:20/ Život i stil

Korovi u vrtu veliki su neprijatelji kojih se ponekad vrlo teško riješiti. Osim što su otporni, korovi rastu nevjerojatnom brzinom što samo otežava njihovo uklanjanje. Donosimo vam savjete kako ćete se riješiti korova u svom vrtu.

Korove najvjerojatnije ne želite imati u svom vrtu, prvenstveno jer oduzimaju tlu hranjive sastojke, rastu brže od posađenih biljaka te utječu na njihov rast. Zato nije ni čudno što ih se sve veći broj ljudi pokušava riješiti. Sada postoje učinkoviti i jednostavni načini kako se riješiti korova u vrtu.

Prvenstveno su tu razna kemijska sredstva namijenjena rješavanju korova. Međutim, kemijska sredstva često su štetna i za biljke oko samog korova što može biti loše. Da bi se to izbjeglo, sada su tu i sredstva za rješavanje korova na prirodnoj bazi. Na takav ćete se način riješiti korova, a pritom nećete ugroziti stanje ostalih biljaka.

Jedno od odličnih rješenja za rješavanje korova je alkoholni ili jabučni ocat. Naime, u bočici s raspršivačem pomiješajte malo octa, nekoliko žličica soli i pola čaše vode. Sve zajedno dobro protresite te pošpricajte korov. Spomenuta tekućina morala bi uništiti korov te ga ukloniti iz vašeg vrta.

Osim octa, dobro rješenje protiv korova krije se i u deterdžentu za pranje posuđa. Deterdžent za pranje lagano pomiješajte sa krupnom soli te mlakom ili vrućom vodom, a kasnije dobivenom tekućinom temeljito pošpricajte korov.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠTETOČINE I NAMETNICI

Prašak za pecivo protiv lisnih ušiju

Više s weba