sorte krumpira

Krumpir bellarosa - o kojoj je sorti krumpira riječ?

Image

Desiree krumpir - dobro poznati krumpir crvene boje

Foto: www.pixabay.com

Krumpir bellarosa rana je sorta krumpira izrazito crvene boje, a što ju čini tako omiljenom, pročitajte u nastavku članka.

27.4.2019. u 19:40/ Život i stil

Mnogobrojne sorte krumpira nalaze se kako u vrtovima, tako I u trgovinama. 

Sorta krumpira bellarosa dobivena je od njemačkih uzgajivača te uspijeva u područjima umjerene klime. Dobro podnosi sva tla osim teških glinenih na kojima neće moći rasti ili će rasti lošije. Gomolji dosežu I težinu  do 200 grama, sadrže od 12 do 16% škroba, a svaki grm ima otprilike 8-9 gomolja.

Ova će biljka rano dozrijeti, već 50 dana nakon sadnje te donijeti velike prinose koji iznose oko 20 do 35 tona po 1 hektaru površine.

Krumpir bellarosa smatra se nezahtjevnom sortom krumpira budući da raste na gotovo svim tlima te dobro podnosi sušu što ju ne čini zahtjevnom za zalijevanje vodom.

Kao I svakoj bljci, i krumpiru bellarosi je potrebna gnojidba i to tvarima koje sadrže magnezij. Osim dobre otpornosti na sušu, otporna je I na bolesti poput bakterijske truleži, krasta, virusa I dr. Nije ni čudo da ova sorta krumpira ima ovoliku komercijalnu vrijednost upravo zbog svojih dobrih svojstava te kvalitete.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
default_cta
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
Monostih, dvostih, trostih

Vrste strofa: prisjetite se koje vrste strofe postoje

Više s weba