SAVJETI ZA UZGOJ KUKURIJEKA

Kukurijek: uzgoj, sadnja i održavanje

Image
Foto: Pixabay

Kukurijek ili božićna ruža zaštićena je ukrasna biljka, a rado se uzgaja i na našim prostorima. Ovo su neki savjeti za uzgoj kukurijeka

31.5.2018. u 17:36/ Život i stil

Kukurijek je ukrasna biljka koja se sve češće uzgaja i na našim prostorima. Da bismo vam bolje upoznali s ovom divnom biljkom, donosimo vam savjete za uzgoj, sadnju i održavanje kukurijeka.

Kukurijek (lat. Helleborus) pravi je vijesnik proljeća, još poznat i pod imenom božićna ruža. U prirodnom okruženju možemo ga pronaći u šumama ili na samim rubovima šuma. S obzirom na prečesto branje ovog predivnog cvijeta, kukurijek je danas među zaštićenim biljkama u svijetu.

Zahvaljujući dekorativnim cvjetovima, kukurijek se najčešće uzgaja kao ukrasna biljka u vrtovima. Najbolje uspijeva na sunčanim i svijetlim mjestima u vrtu, a sam uzgoj nije zahtjevan ni kompliciran. Kukurijek se može prilagoditi i polusjenovitim prostorima.

Što se tiče zemlje u koju ga sadimo, trebala bi biti dobro drenirana i dovoljno vlažna. Naime, zbog velikih potreba za vodom, tlo u kojem raste kukurijek nikad ne bi smjelo ostati suho. S obzirom na to, redovito zalijevanje nešto je bez čega kukurijek biljka ne može uspijevati. Jednom godišnje potrebno je obaviti i orezivanje, a presađivanje po potrebi.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
sadnja

Sadnja crvenog luka u proljeće: savjeti za sadnju

Više s weba