Egzotične biljke

Lepezaste palme - najizdržljivije vrste palme

Image

Sobno cvijeće palma

Foto: www.pexels.com

​Budući da je proljeće stiglo ovim ćemo vas člankom pokušati nagovoriti da zasadite palmu tako da u nastavku predstavljamo najljepše lepezaste palme

8.5.2018. u 20:25/ Život i stil

Palme su jedne od najpoželjnijih vrsta bilja, a ljudima su posebno drage zbog tropskog ambijenta plaže koji unose u naše domove. Stoga vam predstavljamo neke vrste lepezaste palme koje uspijevaju u našim krajevima.

Naime, iako su ove egzotične biljke priviknute na vruće i vlažne krajeve svijeta, određene su se vrste lepezaste palme odlično prilagodile raznim klimatskim uvjetima.

Kada govorimo o palmama koje mogu preživjeti čak i u planinskim uvjetima, svakako se prvo sjetimo lepezaste palme koja je najizdržljivija predstavnica ove vrste.

Budući da lepezasta palma potječe s Himalaja jako dobro podnosi vjetar te izrazito hladne uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je navedeno vrlo neobično za vrste palme, lepezaste palme je moguće uzgajati i na temperaturi do nevjerojatnih -18 stupnjeva Celzijusovih!

Zašto su lepezaste palme toliko otporne na hladnoću?

Upravo se čita

Image
preokret u slučaju posvojenja

Sud oslobodio Hrvate u Zambiji! Mogli bi poletjeti za Hrvatsku već sutra?

Stablo lepezaste palme prekriveno je gustim vlaknima koje štite njezin list i deblo od naleta vjetra i posljedica zime. Osim toga, lepezasti su listovi ove palme prekriveni bijelim sitnim koncima zbog čega su veoma otporni na sve uvjete.

Također, bijeli končići lepezastoj palmi daju dojam zaleđenosti zbog čega je jako privlačnog izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem lepezaste palme je činjenica da iznimno sporo raste, ali dugoročno je vidljiv napredak zato nakon deset godina može dosegnuti i maksimalnu visinu od čak 6 metara!

Ako se odlučite uzgajati lepezastu palmu postavite je na osvijetljeno mjesto i osigurajte joj dovoljan dotok vode svakodnevno.

Što se tiče zemlje pogodne za razvoj lepezaste palme, dobro je kvalitetno pognojiti tlo, a mijenjanje zemlje presađivanjem palme preporučuje se svako godinu dana.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gramatika

Padeži u hrvatskom jeziku: savladajte bitan alat pisanja i izražavanja

Više s weba