maslina

Maslina kao ukrasno drvo u vrtu

Image

maslina drvo života

Foto: www.pixabay.com

Sve češći ukras domova i dašak mediterana predstavlja upravo drvo masline.

24.12.2018. u 1:06/ Život i stil

Ukrasna maslina jedna je od sve popularnijih biljaka koja se iz eksterijera premjestila u interijer. Ukrasno drvo masline izgleda izvrsno neovisno o veličini. Možete iskoristiti male tegle s mladicama ili veliko drvo čija krošnja popunjava prostor.  Ono što posebno uljepšava prostor jest zagasito zelena boja lišća.

Ukrasna maslina unutar domova predstavlja patuljastu verziju masline koje originalno potječu iz Grčke, Italije ili Španjolske, a narastu do 2 m visine. Održavajte njihovu visinu obrezivanjem. Mogu se postaviti u različite rustikalne tegle ili moderne vreće te se tako vrlo jednostavno uklapaju u svako uređenje.

Dodatna prednost ove ukrasne biljke je vrlo jednostavno održavanje. Dobro podnose suh zrak i suho tlo pa time nisu osjetljive. Nema potrebe da dodatno špricate njeno lišće.  Jedino što ne voli je mrak tako da joj trebate pronaći sunčani kutak vaše prostorije. Potrebno joj je barem 6 sati dnevno sunčeva svjetla. Savjet je da ju postavite u blizini prozora koji je okrenut prema jugu. Ukoliko imate gdje, za vrijeme toplih mjeseci ju iznesite van na otvoreno.

Dodatan savjet za održavanje ove biljke koja voli rahlo tlo jest da na dno lončanice stavite sloj kamenja od nekoliko cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želite li da vaša maslina bude više od ukrasne i da rodi, pripazite pri kupnji stabla.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Jedinstveni broj

Matični broj građanina - otkrijte kako saznati JMBG!

Više s weba