Vrt i okućnica

Mini vrtovi u tegli : Kako se rade mini vrtovi u tegli?

Image

Kako se rade mini vrtovi u tegli?

Foto: Pixabay

​Svake godine sve više i više ljubitelja cvijeća sadi mini biljke i sadnja mini biljaka je sve veći hit, a znate li kako se rade mini vrtovi u tegli

11.2.2020. u 23:24/ Život i stil

Na primjer, suncokret je predivan vrtni cvijet koji daje poseban ugođaj u vrtu ili na balkonu i terasi, ako sadite niže vrste u cvjetnjake. Biljka naraste 40 - 60 cm a poneke i znatno više, ovisno od vrste, no postoji i mini suncokret koji se može saditi u tegli, a mini vrtovi u tegli će blistati ako u njima dominira barem jedan mini suncokret.

Mini vrtovi u tegli se obično sade s jednogodišnjim biljkama kojima je potrebno 6-8 sati sunčeve svjetlosti svakog dana i vrlo su jednostavne za uzgoj. 
Sadnja u tegli vrlo je jednostavna.

S obzirom na to da mini vrtovi u tegli imaju uglavnom jednogodišnje biljke, ne morate brinuti o tome kako će prezimiti i tražiti zatvoren prostor u koji će mini vrtovi u tegli biti smješteni tijekom zime. Sadnja su tegli ne bi trebala početi sve dok ne prođe posljednji mraz. Tijekom vrelih ljetnih dana vodite računa da osigurate dodatno zalijevanje.

Mini vrtovi u tegli će sigurno zanimati sve ljubitelje vrtlarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom sadnje, preporučuje se da se zajedno posadite do tri mini biljke, ili pak tri iste biljke od kojih ćete, kad isklijaju, dvije slabije razvijene individue iščupati. 

Sada znate kako se rade mini vrtovi u tegli .

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Više s weba

Pročitajte još

Image
Geografija

Ponovimo koliko ima kontinenata na Zemlji

Više s weba