Povrtnjak i biljke povrtlarice

Najbolje sorte rajčica za kuhanje

Image

sorte rajčica za kuhanje

Foto: Pexels

Na svijetu postoji pravo bogatstvo različitih vrsti rajčica, po boji, rastu, okusima i veličinama plodova, ali znate li koje su najbolje sorte rajčica za kuhanje

15.4.2019. u 22:33/ Život i stil

Najbolje sorte rajčica za kuhanje često su vrste rajčice sitnih plodova kao na primjer crni šljivar, crveno-crna rajčica. Crna boja je više uočljivija na gornjem dijelu ploda i u soku rajčice dok ju prerežete. Ovo je jedna od vrsti koja se odlikuje jako finim i posebnim okusom, te jako obilnim urodom. Upravo radi njenog okusa, obilnog uroda i otpornosti osim za jelo odlična je i za kuhanje raznih umaka.

Postoje sorte rajčica koje svoju slavu mogu zahvaliti jedino i isključivo svom okusu te jelima u kojima se koriste pa su stoga upravo takve rajčice i najbolje sorte rajčica za kuhanje.

San Marzano rajčice – dugoljastog su oblika i mesnatog središta bez puno sjemenki. Može ih se ubrojati u najbolje sorte rajčica za kuhanje.
Posebno su dobre za pripremu umaka. Ime su dobile prema mjestu San Marzano sul Sarno u okolici Napulja. Naročiti okus dobiju od blizine mora i male atmosferske razlike tijekom godine. Najbolji umaci dobivaju se upravo od ove vrste, kao i juhe. Može ih se zapeći u pećnici s krušnim mrvicama, kaparima, sirom.

Naša domaća rajčica je velika, ponekad zelenkasta kod stabljike, sočna je i mesnata pa se može koristiti u pripremi umaka, ali ih možemo i puniti, peći ili jesti u salati te i ona spada u sorte rajčica za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
čišćenje doma

Kako ulaštiti parket - znate li kako parketu vratiti sjaj

Više s weba