Ples i glazba

Najpoznatiji nazivi plesova

Image

Najpoznatiji nazivi plesova

Foto: www.pixabay.com

Saznajte koji sve nazivi plesova postoje i koje sve vrste plesova imaju svoje nazive koji su prihvaćeni u svijetu, a koji su nazivi plesova gotovo nepoznati

22.3.2019. u 22:13/ Život i stil

Društveni plesovi se uglavnom plešu u paru. Plesova ima, moglo bi se reći koliko i ljudi pa bi svatko mogao reći da ima neku svoju vrstu i naziv plesa koju ujedno i najviše voli. 
A koji su zaista nazivi plesova koji su priznati i vrijede u cijelom svijetu kao vrsta plesa? Zapravo, bolje se ograničiti i reći samo koji su najpoznatiji nazivi plesova.

Najpoznatiji nazivi plesova su menuet, tango, rock n roll, salsa, mambo, paso doble, cha cha cha, valcer, polka... 
Trenutno su vrlo popularni Latino-američki plesovi. 
Nazivi plesova koji se koriste atraktivnom suvremenom natjecateljskom plesu u parovima su: valcer, tango, bečki valcer, slow foxtrot i quickstep; 
a nazivi latinoameričkih plesova su: cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble i jive.

Ovaj popis ni u kojem slučaju ne može biti konačan, obzirom da je plesova bezbroj i nazivi plesova su bezbrojni.
Neki isti plesovi nose i više imena, a ponekad i različiti plesovi nose isto ime, dok neki plesovi jednostavno i nemaju imena (npr. ples u paru Fred Astairea).
Neki plesovi su na granici društvenog plesa i folklora (npr. cuban-rumba), a iz nekih stilova pojedinih plesova se izrodi posve novi ples i tako se nazivi plesova množe.
Kod nekih se zapravo radi o mješavini raznih plesova, a neki u drugim dijelovima svijeta dobiju sasvim novi karakter pa su tako i nazivi plesova u pojedinim krajevima drugačiji. Ukratko, ples je živa materija, koja se razvija zajedno s ljudima koji se njome bave, pa će tako uz već postojeće uvijek postojati i neki novi nazivi plesova.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Jedinstveni broj

Matični broj građanina - otkrijte kako saznati JMBG!

Više s weba