veoma zanimljivo

Najstarija Biblija sadrži potpuno drugačiji prikaz kršćanstva

Image

biblija biblija

Najstarija Biblija ne govori o uskrsnuću, ni u Mariji kao majci Isusovoj. U nastavku saznajte sve o najstarijoj Bibliji

24.7.2019. u 16:45/ Život i stil

Najstarija Biblija pronađena u Palestini potvrđuje da je Isus bio Božiji sluga, a ne Božiji sin te kaže kako Isus nije bio razapet. 

Najstarija Biblija ne govori ništa novo osim što u svoje tekstove uključuje braću Isusovu što baš i nije u kršćanstvu prihvaćeno. 

Ova se priča  vješto skriva više od 2 000 godina vraćajući se na sam početak kršćanstva i njena autentičnost će prodrmati u sve što kršćani vjeruju. To je priča o ljudima koji su bili najbliži Isusu, ljudima koji su dijelili njegovu lozu, priča o Isusovoj braći.

Službena crkva je, navodno, otela dokumente o ovom otkriću i pokušala izbrisati cijelu priču. Kasnije se nije mogla vraćati na početak jer su vremenom stvorene dogme koje su postale temelj kršćanstva. 

Pisma Isusove braće su bila izuzetno opasna i stotinama godina crkveni Oci su ih odbijali uključiti u Bibliju. Vijekovima se širila laž da Isusova braća ustvari i nisu Isusova braća, već nešto drugo.

U totalnoj suprotnosti sa spoznajom kakvo ima današnje kršćanstvo, pisma opisuju Isusa kao vođu i gazdu, ali ne kao svetog i uzvišenog. Braća su gledala Isusa kao na brata, na ljudsko biće blagoslovljeno od Boga.

Ono što je u ovim knjigama začuđujuće je da u njima nema riječi o Mariji Djevici po rođenju Isusa. Ona je bila Josipova žena koja je rodila šestoro djece, četiri sina i dvije kćeri. Nema ni priča o uskrsnuću, čak ni spomena Isusa kao Boga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom slučaju, dokaz da je Isus bio više vođa i gospodar nego Bog gospodar, nameće pitanje o tome kako je on bio čovjek, a ne uzvišeni sin Božji. Dakle, najstarija Biblija sadrži skroz drugačiji prikaz cijele kršćanske vjere. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Sastavnica lirske pjesme

Vrste rime: Naučite koje vrste rima pjesme sadrže

Više s weba