SAVJET ZA MIRISNI DOM

Najučinkovitiji načini za pranje deka

Image
Foto: pixabay.com

Proljetni i ljetni dani koji donose i tople noći, kada nam za spavanje nisu potrebni topli pokrivači, vrijeme su za čišćenje i pranje deka i pokrivača

6.7.2017. u 15:08/ Život i stil

Pranje deka i pokrivača trebali biste obavite nekoliko puta godišnje, kako biste ih očistili od mogućih bakterija koje se na njima nalaze, a koje mogu doći u direktan kontakt s tijelom tijekom spavanja. Načini za pranje deka variraju od materijala kojim je deka rađena.  

Deke od frotira najčešći su materijali za deke s kojim se susrečemo. Za pranje deka od frotira ne smije se koristiti izbjeljivač kako se frotir ne bi oštetio, već je deke dovoljno prati bilo kojim deterdžentom ili praškom za rublje, na temperaturi od 60 stupnjeva. Nakon pranja, deku je najbolje ostaviti da se suši na laganom vjetru ili u sušilici rublja na temperaturi od 40 stupnjeva.

Deke od flis materijala, koje su lake za održavanje, možete ubaciti u perilici rublja i oprati na temperaturi koja piše na etiketi deke. 

Za pranje deka od vune koje su osjetljivije, perite tako da ih uronite u mlaku vodu, dodate dječji šampon za kosu i pustite da odstoji dva sata.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
Temelj pjesničkog jezika

Stilska izražajna sredstva - četiri glavne kategorije

Više s weba