Pisanje pisma

Napokon naučite pravilno pisanje adrese na pismu

Image
Foto: pixabay

Dopisivanje više nije uobičajeno, ali ponekad je nužno napisati službeno pismo. Upravo je tada potrebno znati pravilno pisanje adrese na pismu - otkrijte kako

11.11.2018. u 15:17/ Život i stil

Umjesto papira i olovke, danas imamo laptope, mobitele i elektroničku poštu. Promjena trendova i vremena uzrokovala su da pravila pisanja pisma padnu zaborav. Međutim, ponekad se dogodi da hitno moramo nešto poslati poštom, a tada je potrebno zapamtiti pravilno pisanje adresa na pismu.

Pisanje adrese na pismu - gdje stavljamo pošaljitelja, primaoca, markicu itd.

Gornji desni kut koverte namjenjen je za lijepljenje markica, a u poštanskom uredu, prilikom slanja, tu se stavlja i posebni žig. Na desnoj strani kuverte piše se adrese osobe kojoj šaljete pismo odnosno adresa primaoca. Pisanje adrese na pismu potrebno je obaviti čitkim rukopisom jer bi inače moglo doći do zabune. 

Adresa pošaljitelja odnosno vaša adresa (ako šaljete pismo) nalazi se na stražnjoj stranici omotnice. Pisanje adrese na pismu obavlja se u gornjem lijevom kutu, a piše se na preporučenu poštu te kako bi primaoc znao tko pismo šalje i gdje poslati odgovor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
književnost

Što je proza i kako izgleda prozni tekst?

Više s weba