kućni ljubimci

Neobični kućni ljubimci: top 3 najneobičnijih kućnih ljubimaca

Image

zelena iguana

Foto: www.pixabay.com

Da je imati ljubimca lako, ljubimca bi imao sva'ko. A što je s neobičnim kućnim ljubimcima?

26.2.2019. u 9:43/ Život i stil

Koji sve neobični kućni ljubimci postoje? Za vas smo odvojili tri - iguana, tvor i pustinjska lisica.

Iguanu, neobičnog kućnog ljubimcau početku treba čuvati u manjem terariju, no imajte na umu da će jednog dana ovaj ljubimac zauzimati čak čitavu prostoriju. Površina terarija u kojem držite iguanu, neobičnog kućnog ljubimca mora biti glatka  kako bi se izbjegle ozljede. Osim terarija iguani potrebna je i grana drveta na koju će se moći penjati. Iguanu treba hraniti dva puta dnevno, a hrana treba biti sitno isjeckana, a posebno pripazite da vaša iguanu stalno ima veliku posudu ispunjenu vodom koja će im služiti kao toalet. Zbog visokih temperatura koje su iguani potrebne, prostor u kojem iguana boravi, potrebno je  opremiti posebnim grijalicama.

Tvor, neobični kućni ljubimac uz čovjeka živi stotinama godina. U početku su ljudima pomagali ubijati štetočine koje su bile prijetnja usjevima. Za razliku od divljih tvorova, tvorovi, neobični kućni ljubimci ne mogu preživjeti u divljini. Iako će mnogi pomisliti kako tvorovi spadaju među glodavce, oni po načinu prehrane pripadaju zvjerima koje su po načinu prehrane slične mačkama. Tako da ukoliko već posjedujete hrčka ili nekog drugog glodavca ne nabavljajte tvora.

Pustinjska lisica potječe iz Sjeverne Afrike, a danas je možemo pronaći i kod nas. Donosimo vam sve osobine i karakteristike ove simpatične životinjice. Danas postoji sve više neobičnih kućnih ljubimaca, a jedna od njih je zasigurno i pustinjska lisica. Pustinjska lisica (lat. Vulpes zerda) potječe iz daleke Sjeverne Afrike, odakle se vrlo brzo proširila na ostatak svijeta. S obzirom na to što ju je vrlo lako pripitomiti, sve više ljudi počelo ju je držati kao neobičnog kućnog ljubimca. Važno je naglasiti da će vam za držanje pustinjske lisice biti potrebna posebna dozvola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slike koje pobuđuju maštu

Pjesničke slike: Otkrijte vrste pjesničkih slika

Više s weba