Njega cvijeća

Orhideja cvjetanje - zašto vaša orhideja stagnira?

Image

Orhideja

Foto: Pexels.com

Orhideja cvjetanje može mnoge zbuniti jer ponekad biljka stagnira bez očitih razloga. Otkrijte u čemu je problem i zašto vaša orhideja ne cvate kako bi trebala

23.12.2018. u 21:30/ Život i stil

Orhideja cvjetanje može biti problematično područje za mnoge vlasnike ove impresivne biljke. Najčešće je kupujemo baš kada su u cvatu, a zatim cvjetovi polako otpadaju. To mnoge motivira da se pitaju njeguju li na dobar način orhideju. 

Orhideja cvjetanje obično traje otprilike tri mjeseca, a cvate do tri puta godišnje. Međutim, loša briga može itekako utjecati na cvjetanje. 

Kako njegovati orhideju? 

Ako uočite da vaša orhideja 'tone', pokušajte pomalo promijeniti način njege. Po noći je prebacite na hladnije mjesto koje ne prelazi 15 stupnjeva. 

Ponekad je i prihrana problem i ljubitelje orhideje mogu pretjerati s dušikom. Pogrešna prihrana utječe na orhideja cvjetanje i na taj način možete primijetiti drastičnu promjenu u cvatu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušajte svoju orhideju premjestiti na tamno mjesto jer u takvim uvjetima počinje puštati pupoljke. Međutim, pripazite da je vaša biljka potpuno zdrava jer inače neće podnijeti ovakav način tretiranja. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Više s weba

Pročitajte još

Image
Matematika

Površina kruga - Koja je formula za površinu kruga?

Više s weba