ukrasno cvijeće

Orhideja u tegli: Kako održavati orhideju u tegli?

Image

crveni pauk na cvijeću

Foto: www.pixabay.com

Orhideje su jedno od najljepših sobnih biljaka. Evo kako ih održavati u tegli

20.1.2019. u 16:46/ Život i stil

Orhideje su takozvane "cvijetne primadone" što daje naslutit da su malo zahtjevnije za održavanje. Postoje vrste orhideja koje zahtijevaju posebne i stroge uvijete kada je u pitanju vrijeme mirovanja, problemi s vlagom i slično.

Orhideje se najčešće mogu vidjeti posađene u teglama, a budući da su sobno bilje, orhideje najbolje uspijevaju u tegli. Bitno je da orhidejama u tegli osigurate mjesto u prostoriji koja ima veliki izbor prirodnog svjetla. 

Orhideje u tegli treba pravilno zalijevati. Za njih su pogubne i premale i prevelike količine vode, stoga kod zalijevanja treba pripaziti. Najbolje bi bilokada bi se orhideje u tegli zalijevale jednom tjedno i to isključivo s odstajalom vodom kako bi se zemlja dobro natopila. Višak vode treba izbaciti jer je korijenje osjetljivo te će brzo uvenuti ukoliko ima previše vode.

Kada govorio o svjetlosti, ona mora biti prirodna, ali izlaganje na sunčevu svjetlost ne smije biti direktna. Bilo bi dobro kada bi se orhideja posadila u prozirnu teglu sa suženim dnom jer i njezino korijenje sudjeluje u fotosintezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
učimo zajedno

Ledište vode - na koliko se stupnjeva voda ledi

Više s weba