Otporno na visoke temperature

Otkrijte koje cvijeće podnosi jako sunce

Image

Cvijeće ljetnice

Foto: Pexels.com

Ako vas zanima koje cvijeće podnosi jako sunce i vrućine, pogledajte popis najotpornijih biljaka za takve uvjete uzgoja i odlučite koje će krasiti vaš vrt ili balkon.

22.2.2017. u 3:35/ Život i stil

Cvijeće koje podnosi jako sunce trebaju uzgajati svi oni čiji se vrtovi, balkoni ili terase nalaze na strani gdje je sunce prisutno kroz cijeli dan. Ovo su neke od najpopularnijih biljaka za takav uzgoj:

Agava

Iako se za agavu smatra da je pripadnica porodice kaktusa, ova biljka zapravo dolazi iz porodice ljiljana. Njena specifičnost je u tome što ugine nakon što procvjeta, a na njen cvat može se čekati dugi niz godina. Izvorno potječe iz Meksika i jako je otporna na visoke temperature i vrućine, što ju svrstava u skupinu cvijeća koje podnosi jako sunce.

Verbena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verbena ili sporiš je biljka koja cvjeta cijelo ljeto pa je odličan izbor za vrt ili balkon. Dolazi u crvenoj, ljubičastoj, ružičastoj, žutoj, bijeloj ili plavoj boji, a cvat se sastoji od malih cvjetova s pet listova. Oni najčešće dolaze u jednoj ili dvije boje.

Pelargonija

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Cvijeće koje podnosi jako sunce je definitivno pelargonija. Nju možete vidjeti na mnogim balkonima i u vrtovima tijekom ljetnog perioda. Razlog tomu je činjenica da ova biljka jako dugo cvjeta, od ranog ljeta pa sve do kasne jeseni. Postoje dvije vrste pelargonije, to su puzajuća i grmolika. Puzajuća puže dok raste, a grmoliku odlikuje baršunasto lišće i može narasti do 90 cm.

Angelonija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovna boja ove biljke je plava, no može se naći u ljubičastim i bijelim nijansama. Angelonija cvjeta od kraja svibnja pa sve do kolovoza, otporna je biljka i formira mnoštvo cvjetova. Jako dobro podnosi vrućinu, ali ne i vlagu pa zalijevajte samo onda kad vidite da je tlo jako suho.

Prkos

Ova biljka ime prkos dobila je zbog toga što ju je teško iskorijeniti jednom kad pusti sjeme. To je puzajuća biljka pa može narasti samo 10 do 15 cm u visinu. Svojim ''puzanjem'' se širi po vrtu i stvara cvjetni prekrivač. Njeni cvjetovi dolaze u više boja, a zanimljivo je da se zatvaraju tijekom noći i kad je oblačno vrijeme.

Kaktus i ostali sukulenti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvijeće koje podnosi jako sunce su svi sukulenti. Za kaktuse je poznata činjenica da odlično podnose sušu i vrućine i da ih se ne treba često zalijevati. Kaktus, kao i ostali sukulenti, zadržava vodu u svojim mesnatim listovima i upravo zato mu nije potrebno redovito zalijevanje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Više s weba