Razgovor za posao

Otvorena molba za posao - primjer

Image

Muškarac u uredu tipka po laptopu.

Foto: Pexels.com

Otvorena molba za posao je molba koju šaljete poslodavcu koji još uvijek nema otvoreno radno mjesto. Donosimo primjer u kojem ćete vidjeti kako izgleda takva prijava.

23.5.2018. u 18:19/ Vijesti.hr

Molba za posao je kratko pismo, sažetak ili tekst kojim ukratko predstavljate sebe budućem poslodavcu te ističete svoje osobine, vještine i iskustva koja su tražena i ključna za posao za koji se želite natjecati.

Slijedi primjer otvorene molbe za posao. Saznajte kako je napisati.

Marko Markić
Petrova 100
10000 Zagreb
Telefon: 01/9999-123
e-mail: marko.markic@mail.hr


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjer d.o.o.
Petrov prilaz 200
10000 Zagreb


Upravo se čita

Image
preokret u slučaju posvojenja

Sud oslobodio Hrvate u Zambiji! Mogli bi poletjeti za Hrvatsku već sutra?

PONUDA ZA POSAO

Poštovani gospodine Ivić,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da ćete u budućnosti tražiti radnike na mjesto knjigovođa s iskustvom u Vašoj tvrtki, želio bih Vam se predstaviti. Po zanimanju sam knjigovođa s višegodišnjim iskustvom i radio sam u dvije firme na istim poslovima, kao pripravnik a zatim i samostalno. Trenutno sam zaposlen u poduzeću Export – Import d.o.o. u Zagrebu, gdje radim na odjelu obračuna i isplate plaća. U radu sam vrlo pažljiv, precizan i strpljiv. Trudim se da moj rad bude besprijekorno obavljen.

Komunikacijske vještine su mi razvijene pa često prisustvujem rješavanju raznih sporova u firmi te obavljam razne zadatke vezane za komuniciranje sa zaposlenicima i drugim poslovnim suradnicima.

Time pripomažem zadovoljstvu svojih nadređenih, a posredno i zadovoljstvu zaposlenika. Svojim idejama i iskustvom u više sam navrata pomagao pri uvođenju novih načina poslovanja u knjigovodstvu i modernizaciji u informatičkom sustavu, te sam za taj dio bio posebno nagrađen.

Poznajem sve vrste informatičkog poslovanja, kao i postupke u odnosima sa zaposlenicima. Imam talenta za pisanje ugovora na više jezika ( engleski, njemački i talijanski ) te za međuljudske odnose. Poznajem obavljanje svih faza izrade godišnjih izvješća kao i mjesečnih obračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao aktivni tražitelj posla u želji za napredovanjem, želim nove izazove, težim novim znanjima i vještinama. Pošto je vaše poduzeće poznato po tome da mnogo ulažete u obrazovanje kadrova, s veseljem bih postao članom Vašeg kolektiva ukoliko se otvori radno mjesto za mene.

Veselio bi me Vaš poziv na razgovor na kojemu bi Vam mogao detaljnije prezentirati svoje znanje, vještine i radno iskustvo.

Želim Vam puno poslovnih uspjeha.

Marko Markić

PRILOZI:
- dokaz o stručnoj spremi
- životopis
- preporuke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ovako napišete pismo budućem poslodavcu vaša otvorena molba za posao će biti još jedan dobar primjer. Želimo vam puno uspjeha.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gramatika

Padeži u hrvatskom jeziku: savladajte bitan alat pisanja i izražavanja

Više s weba