BILJKE KOJE ČISTE ZRAK

Ovo su biljke koje proizvode kisik i prirodno čiste zrak

Image
Foto: Pixabay

Zanimaju vas biljke koje proizvode kisik? Donosimo vam savjete kako uzgajati biljke koje proizvode kisik

9.7.2018. u 22:25/ Život i stil

Postoje i one sobne biljke koje nazivamo prirodnim pročišćivačima zraka. Posebne su po tome što su to biljke koje proizvode kisik te tako čiste prostoriju u kojoj se nalaze od raznih toksina te štetnih spojeva u zraku.

Za vas smo izdvojili neke od najpopularnijih biljaka koje proizvode kisik, a koje su ujedno  jednostavne za uzgoj, sadnju i održavanje.

Aloe vera

Aloe vera jedna je od najboljih pričišćivača zraka, a posebno uklanja kemijske spojeve koji mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, ali i izazvati alergije. Vrlo dobro uspijeva kao sobna biljka, posađena u tegli. Voli svijetla mjesta u stanu, ali ju je potrebno skloniti s direktnog sunca kako listovi ne bi požutjeli.  S obzirom na plitko korijenje ove biljke, aloe veru najbolje je saditi u plitke i niske tegle.

Zmajevac

Ova skupina sobnih biljaka dolazi u različitim oblicima i veličinama, ali zato sve one djeluju jednako – prirodno čiste zrak od nečistoća i toksina. Nisu osjetljive, mogu se držati bilo gdje u stanu, a za uspješan rast potrebno im je samo redovito zalijevanje i njegovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeleni ljiljan

Iako se mogu uzgajati i u teglama, zeleni ljiljani najbolje izgledaju u visećim košarama. Baš poput ostalih spomenutih biljaka, i zeleni ljiljan je prirodni pročišćivač zraka. Najbolje će uspijevati na svijetlom i sunčanom mjestu u vrtu, a zalijevanje mu je potrebno jednom ili dva puta tjedno, ovisno o uvjetima.

Sobni puzavac

Sobni puzavac također uklanja štetne kemikalije iz zraka, a omiljena je biljka za uzgajanje jer nije zahtjevna. Jednako će dobro uspijevati na svijetlom mjestu u stanu te u polusjeni. Ono što zahtijeva jest redovito zalijevanje, posebno u ljetnim mjesecima kada su temperature najviše.

Upravo se čita

Image
'ZBUNJEN SAM I SMETEN'

Zavadlav pisao sutkinji: 'Ne pada mi na pamet baviti se vašim pitanjima, ne mislim gubiti vrijeme na vas'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Riječi utjehe

Izražavanje sućuti bonton: pravila kod izražavanja sućuti

Više s weba