Uzgoj u vrtu

Pakujac cvijet: ljekovita biljka koju možete uzgajati sami

Image
Foto: Pixabay

Pakujac cvijet ljekovita je biljka, a uz malo truda, i vi ga možete uspješno uzgajati

31.8.2018. u 21:46/ Život i stil

Pakujac cvijet jedan je od omiljenijih ljekovitih biljaka na našim prostorima, a i vi ga možete bez problema imati u vlastitom vrtu. Donosimo vam savjete za uspješan uzgoj pakujac cvijeta.

Pakujac (lat. Aquilegia) ljekovita je biljka koja pomaže u liječenju mnogih zdravstvenih problema, a u prirodi raste kao samostalno bilje. Dolazi u raznim kombinacijama i oblicima, a posebno se ističe raznobojnim cvjetovima. Oni mogu biti plav, ljubičasti ili žuti. S obzirom na to što nema posebne zahtjeve oko uzgoja, i vi ga možete imati u vrtu.

Najbolje će uspijevati na sunčanom i polusjenovitom mjestu u vrtu, ali ni sa jačim suncem nema velikih problema. Što se tiče zemlje u koju ga sadite, ovoj biljci najbolje odgovara vlažno, hranjivo i dobro propusno tlo. Potrebno je naglasiti da pakujac ne voli mokru zemlju.

Pakujac je potrebno redovito zalijevati, a nešto obilnije u vrijeme cvatnje te u ljetnim mjesecima. Jednom godišnje bilo bi dobro obaviti dohranjivanje kako bi biljka bolje rasla i razvijala se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
razlike

Saznajte što je polupansion i po čemu se razlikuje od punog pansiona?

Više s weba