TREŠNJA PATULJASTOG RASTA

Patuljasta trešnja: uzgoj patuljaste trešnje

Image
Foto: Pixabay

Patuljasta trešnja idealna je za one koji u svojim vrtovima nemaju dovoljno mjesta za uzgoj obične trešnje. Donosimo vam savjete kako uzgajati patuljastu trešnju

20.7.2017. u 17:20/ Život i stil

Patuljasta trešnja sve je popularnija voćka u našim vrtovima, a zahvaljujući patuljastom rastu, može se bez problema uzgajati i u zatvorenom prostoru. Ne zauzima previše prostora, nije posebno zahtjevna i lako se uzgaja.

Patuljasta trešnja (lat. Prunus fruticosa) listopadni je grm iz porodice ruža. Patuljastog je rasta, a u prosjeku narasta do jedan metar visine. Što se tiče plodova, patuljaste trešnje nisu ništa manje od običnih plodova. Patuljasta trešnja za rast ne zahtijeva mnogo prostora, zbog čega je odlična za uzgoj u manjim vrtovima ili u teglama.

Uzgoj u teglama neće vam donijeti samo ukusne plodove, već i dašak posebne dekoracije. Ako se odlučite za ovakav uzgoj, zemlja u teglama trebala bi biti svježa, neutralne kiselosti i bogata hranjivim sastojcima. Preporučuje se da tegle budu dovoljno duboke i široke kako bi se korijenje moglo razvijati i širiti.

Patuljastu trešnju je potrebno redovito zalijevati, posebno u ljetnim mjesecima kada vladaju izrazito visoke temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
grčki bogovi

Kako su se zvale grčke božice?

Više s weba